Ensenyament es compromet a treballar nous criteris per atorgar beques menjador

Imagen noticia
Tots els semàfors de Rubí incorporaran elements sonors per a persones invidents l’any 2021
19 de julio de 2018
Imagen noticia
L’Esbart andorrà Santa Anna recorda a Joan Fosas en el cinquè aniversari de la seva mort
23 de julio de 2018

Ensenyament es compromet a treballar nous criteris per atorgar beques menjador

Imagen noticia

El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, va assistir divendres passat a una reunió del Consell d’alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental a petició del territori, per poder escoltar les preocupacions dels municipis en l’àmbit educatiu. Durant la trobada es va posar sobre la taula l’actual situació de les beques de menjador, tant a la primària com a la secundària; l’educació de 0 a 3 anys i el finançament de les escoles bressol; la formació professional i el manteniment dels equipaments educatius.
A la trobada, el conseller va recollir «les inquietuds de la comarca en el tema educatiu expressades per diversos alcaldes i alcaldesses».

Entre aquestes, els representants municipals van traslladar la seva preocupació per la manca de beques menjador que cobreixin el 100% del cost dels àpats. Actualment el fet que només un 12% de les beques atorgades siguin del 100% exigeix un gran esforç per part dels ajuntaments per poder complementar aquestes beques i arribar al 100%. Segons el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, «existeix la voluntat política per tal de poder modificar els criteris d’adjudicació de beques menjador fins i tot afegint més trams». Per Giménez, «això significarà un increment de beques de menjador i uns criteris que siguin de més fàcil aplicació, més transparents i més justos».

Beques de menjador a la secundària
Tant Bargalló com alcaldes i alcaldesses van coincidir en la preocupació pel fet que els estudiants de secundària no tinguin la possibilitat de fer un àpat calent a l’institut i perquè alumnes amb beca de menjador a sisè de primària la deixen de tenir en passar a secundària quan la necessitat socioeconòmica de la família pot ser la mateixa. «Hem acordat treballar conjuntament per veure què fem», va apuntar el conseller, qui va apuntar que cal garantir que «els alumnes de segons quina tipologia de família amb necessitat socioeconòmica també tinguin possibilitat de tenir un àpat calent a la secundària».

El president del Consell va confirmar que en els propers mesos treballaran amb els Serveis Territorials per tal de fer una prova pilot per obrir cantines en els instituts.

Per l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, si un dels centres escollits per fer aquesta prova pilot és de la ciutat «serà una bona notícia».