Entitats, artistes i ciutadans participen en el Fòrum per la Cultura a Rubí

Ajuntament i Incasòl treballen per definir com es mantindrà i gestionarà el camp de golf de Can Sant Joan
14 de marzo de 2022
casalxou
El CasalXou actuarà al Casal Popular el 26 de març en benefici de La Marató
15 de marzo de 2022

Entitats, artistes i ciutadans participen en el Fòrum per la Cultura a Rubí

Una vuitantena de persones han participat aquest dissabte al Fòrum per la cultura a Rubí, organitzat per l’Ajuntament dins el procés d’elaboració del Pla d’acció i innovació cultural (PAIC). La sessió, celebrada a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, ha permès a la ciutadania assistent reflexionar, debatre i formular propostes sobre diversos àmbits de l’acció cultural.

El Fòrum per la cultura a Rubí ha comptat amb la implicació de representants d’entitats culturals, artistes i empreses locals del sector, però també de particulars i de col·lectius d’altres camps. La seva participació s’ha estructurat a través de grups sectorials i transversals. Els primers s’han organitzat segons les següents temàtiques: arts escèniques; música i audiovisuals; arts visuals; literatura, creació literària i promoció de la lectura; patrimoni i memòria; expressions festives i populars; i altres sectors. Pel que fa als grups transversals, han abordat la relació de la cultura amb diferents aspectes vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), com l’educació, el creixement econòmic, la innovació, la reducció de les desigualtats, la ciutat sostenible, i la producció sostenible i l’acció pel clima.

El debat a les diferents taules ha estat molt ric i ha donat com a resultat un gran nombre de reflexions i propostes que seran tingudes en compte en l’elaboració del PAIC. Ha estat especialment prolífic el treball al voltant de la cultura i l’educació, gràcies a la seixantena de persones que s’havien inscrit en aquest grup transversal.

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, ha estat l’encarregada d’obrir el Fòrum per la cultura a Rubí. Durant la seva intervenció, ha destacat la importància de disposar d’un Pla d’acció i innovació cultural que orienti l’acció cultural durant els propers cinc anys: “Actuar sobre la cultura és actuar sobre l’ànima de la nostra ciutat. La cultura defineix la nostra identitat, és una via d’expressió però també d’educació, un valor intangible capaç de cohesionar comunitats senceres”. El regidor de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez, ha agraït de la seva banda la participació i gran implicació de totes les persones assistents a la jornada: “Tot el que s’ha debatut avui contribuirà a fer un bon Pla d’acció i innovació cultural per a Rubí”. 

La ciutadania assistent al Fòrum per la cultura a Rubí també han fet una bona valoració de la jornada, per la possibilitat que li ha brindat de trobar-se amb altres persones, entitats i el propi Ajuntament, i de generar un espai de reflexió conjunta al voltant de la cultura.

Participació en línia

Les persones que no han pogut assistir al Fòrum per la cultura a Rubí d’aquest dissabte tindran també la possibilitat de fer les seves aportacions al procés d’elaboració del PAIC a través de la plafaforma Participa Rubí. A partir d’aquest dilluns i durant un mínim de dues setmanes, podran accedir a un qüestionari que toca diferents qüestions d’interès sobre la cultura, com ara el grau de coneixement i ús dels equipaments culturals de la ciutat, la valoració de les activitats que s’organitzen, les millores que voldrien fer en diferents àmbits o les seves propostes en relació a la comunicació de l’acció cultural.

Aquesta via de participació en línia també està oberta a persones que hagin pres part al Fòrum per la cultura a Rubí però que vulguin ampliar les seves opinions.