Ajuntament i Incasòl treballen per definir com es mantindrà i gestionarà el camp de golf de Can Sant Joan

Els artistes Miki Núñez, Ana Mena, Nil Moliner i Suu participaran al Primavera Pop de Rubí
14 de marzo de 2022
Fòrum de la Cultura copia
Entitats, artistes i ciutadans participen en el Fòrum per la Cultura a Rubí
14 de marzo de 2022

Ajuntament i Incasòl treballen per definir com es mantindrà i gestionarà el camp de golf de Can Sant Joan

Redacció

L’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, el regidor de Planificació Urbana, Rafael Güeto, i el regidor de Medi Ambient i Transició Ecològica, Andrés Medrano, es van reunir la setmana passada amb representants de l’Institut Català del Sòl (Incasòl) per abordar el futur del camp de golf de Can Sant Joan. Durant la trobada, totes dues administracions han manifestat la seva voluntat de procedir a gestionar la cessió d’ús públic d’aquest espai, que abans era un camp de golf i que ara està en desús, pel gaudi de la ciutadania.

El setembre de l’any passat, l’Incasòl ja es va comprometre que aquest terreny es transformaria en un espai obert a la ciutadania, en el marc d’una reunió celebrada amb els Ajuntaments de Rubí i Sant Cugat. Concretament, l’Incasòl es va a comprometre a cedir la major part per fer un parc urbà, però no tot, ja que hi ha una zona que es vol reservar per a ús esportiu o industrial

A la darrera trobada, el consistori ha mostrat la seva voluntat i conformitat perquè aquest tràmit s’acabi fent realitat i ha obert un espai de diàleg amb aquest òrgan del govern català per materialitzar-ho. Així, s’ha començat a treballar per definir com es realitzarà el manteniment i la gestió d’aquest espai.

“La nostra voluntat, una demanda històrica compartida amb la ciutadania, és que aquest espai es renaturalitzi i que totes les construccions derivades del camp de golf desapareguin”, ha assegurat l’alcaldessa. 

Martínez ha insistit que “la voluntat és que aquest terreny torni a ser un espai natural de qualitat, que puguin utilitzar els rubinencs i les rubinenques” i ha avançat que, tenint en compte la proximitat del camp de golf al parc de Ca n’Oriol, el consistori pretén que el primer passi a incorporar-se a aquesta gran zona verda de la ciutat”.

L’antic camp de golf de Can Sant Joan és un espai de prop de 80 hectàrees situat entre Rubí i Sant Cugat que actualment està en desús. L’Ajuntament de Rubí ja havia alertat en successives ocasions de l’estat d’abandonament d’aquest espai. El  consistori rubinenc va presentar una moció al Ple per a la recuperació d’aquest enclavament estratègic.

El camp de golf de Can Sant Joan es va inaugurar el 1994 i va ser el primer camp de golf públic de Catalunya. L’abril de 2018 va ser clausurat per ordre judicial després que l’empresa fes fallida.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES