Entitats i partits independentistes commemoraran l’1 d’Octubre

Imagen noticia
Nous ECOtallers en clau de RE per fomentar la prevenció de residus
24 de septiembre de 2019
Imagen noticia
‘Allò que és bonic’, nou single i vidoclip del cantautor rubinenc Isaak Aguilà
26 de septiembre de 2019

Entitats i partits independentistes commemoraran l’1 d’Octubre

Imagen noticia

Partits i entitats independentistes han organitzat un conjunt d’actes coincidint amb l’1 d’octubre per commemorar el Referèndum per la independència que es va celebrar el 2017. «Volem recordar i reivindicar l’1 d’Octubre com l’acte de desobediència col·lectiva més gran que hi ha hagut en aquest país i com que venen temps complicats, cal recordar que la desobediència civil pacífica serà important i clau», ha explicat Jordi Muntan, membre de la Comissió 1 d’Octubre, moviment que ha organitzat aquest esdeveniment i que està format per Esquerra Republicana de Catalunya, l’Alternativa d’Unitat Popular, Junts per Catalunya, Rubí Republicana, l’Assemblea Nacional Catalana, ?’mnium Rubí i el Comitè en Defensa de la República.

Marxa de torxes i rebateig de la plaça de l’Estació
Els actes començaran l’1 d’octubre a les 20 hores amb una concentració a la plaça d’Onze de Setembre. A partir de les 20.30 hores, hi haurà una Marxa de Torxes fins a la plaça de la Nova Estació. Al voltant de les 21 hores, quan arribin els participants, es llegirà un manifest i es rebatejarà la plaça amb el nom de plaça de l’1 d’Octubre: «És una activitat organitzada de forma conjunta per tots els membres de la Comissió i per tant voler donar-li valor a la unitat», ha explicat Jep Quintas, un dels organitzadors.

Els organitzadors fan una crida a la ciutadania per participar, «siguin independentistes o no, la gent que sigui demòcrates, que cregui en la llibertat d’expressió, en els drets de manifestació i de reunió, drets conculcats per l’estat, que ha muntat una farsa de judici i amb accions com la detenció de 9 independentistes sense proves», ha insistit Martí Pujol, també membre de la Comissió.