Sentit homenatge a les víctimes de la Rierada del 25 de setembre del 1962

Imagen noticia
Nous ECOtallers en clau de RE per fomentar la prevenció de residus
24 de septiembre de 2019
Imagen noticia
‘Allò que és bonic’, nou single i vidoclip del cantautor rubinenc Isaak Aguilà
26 de septiembre de 2019

Sentit homenatge a les víctimes de la Rierada del 25 de setembre del 1962

Imagen noticia

La placeta del 25 de Setembre va tornar a ser l’escenari de l’homenatge que cada any ret la ciutat a les víctimes de la Rierada del 25 de setembre del 1962. Aquella fatídica nit, el barri de l’Escardívol va quedar arrasat i més de 250 rubinencs van perde-hi la vida. «Volem retre un homenatge a les persones que van perdre els records, les il·lusions, els somnis i les esperances aquell dia», ha dit l’alcaldessa, Ana M. Martínez, durant l’acte commemoratiu, que va tenir lloc el 25 de setembre al vespre.

Un dels moments més emotius de l’acte, va ser el discurs d’un dels testimonis d’aquells dies, Miquel Raso, que tenia 11 anys i vivia al carrer Llobateras: «Quan vam tornar a classe després d’uns dies, hi havia mitja classe buida, eren els pupitres dels companys que havien mort». L’altre moment emotiu va ser durant l’ofrena floral de les entitats, partits polítics i ciutadans a títol individual, molts, familiars d’éssers estimats que l’aigua es va endur Riera avall.

L’acte també ha comptat amb la interpretació de diverses peces musicals de Jordi Roca, de l’Escola de Música Pere Burés. Per cloure l’acte, es va fer un toc a sometent com el que va sonar durant la nit del 25 de setembre de fa 57 anys.