ERC demana al govern que aposti de forma decidida per l’Oficina d’Escolarització

Imagen noticia
El PP portarà a l’Oficina Antifrau les sospites per “ús indegut de l’assignació del grup municipal”
28 de febrer de 2018
Imagen noticia
Un mort per accident i 20 cm de neu, el balanç de la nevada del 1993
2 de març de 2018

ERC demana al govern que aposti de forma decidida per l’Oficina d’Escolarització

Imagen noticia

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha demanat al govern local que aposti de forma decidida per la creació de l’Oficina d’Escolarització Municipal (OEM). La regidora de Serveis a les Persones, Marta García, va avançar a Ràdio Rubí que l’Ajuntament està negociant amb la Generalitat per reprendre aquest servei, que a Rubí només va estar en funcionament durant el curs 2006-2007.

“No es pot anunciar l’OEM sense saber perquè la volem, no pot ser un lloc on els ciutadans vagin a demanar informació sobre com fer una preinscripció o quin transport li queda a prop de casa per escollir una escola”, afirma el portaveu d’Esquerra, Xavier Corbera, que recorda que la posada en marxa del servei va ser una proposta d’ERC.

Pel líder republicà, l’OEM “ha de ser un lloc per orientar les famílies segons els seus criteris i preferències i en funció del ventall d’escoles. Per això, cal conèixer els projectes dels centres educatius, i les escoles, el Departament d’Ensenyament i les famílies han de confiar en l’Oficina, que ha de ser objectiva”.

Segregació escolar
Un altre dels problemes que té Rubí, i en general totes les ciutats de Catalunya, és la segregació escolar. Corbera recorda que només començar el mandat, Esquerra va presentar una moció per treballar per una nova zonificació escolar per revertir la segregació: “En aquest mandat, això ja no es podrà implementar, hem perdut quatre anys bàsics per donar resposta a la segregació escolar”, i subratlla que “l’Ajuntament de Rubí, a part de posar el cartell de ciutat amiga de la infància, no ha fet res més”.

El portaveu d’Esquerra repeteix que “va ser un error posar un regidor trànsfuga al capdavant de l’àrea d’Educació” i creu que ara “s’estan recollint els fruits de la mala gestió política i de la manca de lideratge”.

Deixa un comentari