Som Escola surt al carrer per defensar el model d’immersió lingüística en català

Imagen noticia
El PP portarà a l’Oficina Antifrau les sospites per «ús indegut de l’assignació del grup municipal»
28 de febrero de 2018
Imagen noticia
Un mort per accident i 20 cm de neu, el balanç de la nevada del 1993
2 de marzo de 2018

Som Escola surt al carrer per defensar el model d’immersió lingüística en català

Imagen noticia

Prop d’una vuitantena de persones va sortir al carrer tot i el mal temps el dimecres a la tarda per defensar el model d’immersió lingüística en llengua catalana. La manifestació, convocada per la plataforma Som Escola, es va fer a totes les ciutats arreu de Catalunya i a Rubí va tenir lloc a la plaça de Pere Aguilera, davant de l’Ajuntament.

Durant la concentració, que va comptar amb la participació de regidors del Partit dels Socialistes de Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya, l’Alternativa d’Unitat Popular i el Partit Demòcrata Europeu Català, es va llegir un manifest en defensa del model vehicular en català.

L’entitat Som Escola havia convocat les concentracions en resposta a la intenció expressada pel govern de Mariano Rajoy d’incloure al formulari d’inscripció una casella perquè les famílies triïn si volen l’escolarització en català o en castellà. «Això seria molt greu, és impossible i inviable, no es pot segregar els nens per l’idioma, només faltaria», va afirmar Carme Pomareda, membre de Som Escola. Pomareda, que és mestra jubilada, considera que liquidar el model d’immersió lingüística en llengua catalana seria un greu error: «Els nens perdrien un idioma, tant els uns com els altres, ara mateix els nens catalans parlen correctament el castellà i els nens castellans parlen correctament el català», i recomana als qui estan a favor d’aquesta iniciativa a «passar pel pati d’una escola qualsevol, si paren l’orella, veuran que els nens entre ells tots parlen castellà».

Per últim, considera que, en cas que el govern espanyol finalment aconsegueixi imposar la casella en el formulari d’inscripció, «les escoles no n’han de fer ni cas».