ERC proposa subvencions perquè els comerços siguin accessibles

Imagen noticia
L’Ajuntament vol promoure la cessió d’habitatges de petits propietaris pel lloguer social
17 de abril de 2018
Imagen noticia
En suport als Comités de Defensa de la República (CDR)
19 de abril de 2018

ERC proposa subvencions perquè els comerços siguin accessibles

Imagen noticia

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) proposa implementar una línia de subvencions per tal que els comerços tinguin més facilitats a l’hora de fer més accessibles els seus establiments. Segons ha explicat la regidora republicana, Sandra Casas, «la intenció és ajudar els comerciants a facilitar els accessos per les persones que tenen dificultats en la mobilitat», una iniciativa que per la regidora també facilitarà la vida «de la gent gran i les persones que van amb cotxet».

Anna Esquirol, que té problemes de mobilitat, assegura que la majoria de comerços no estan adaptats: «He de demanar ajuda per anar a comprar unes sabates o anar a un bar, no tinc la mateixa capacitat que el meu veí», denuncia.

La regidora Sandra Casas també afirma que aquest col·lectiu té dificultats per fer accions tan quotidianes com llançar les escombraries o anar al supermercat a fer la compra. A més, recorda que encara hi ha equipaments municipals com l’Ajuntament o l’Ateneu que són inaccessibles o bé la Biblioteca, amb algunes mancances.

La proposta d’Esquerra, a més de contemplar aquesta línia d’ajuts als comerços, també pretén iniciar dues campanyes de sensibilització. Una per conscienciar la ciutadania de les dificultats de mobilitat que tenen alguns rubinencs, i l’altra per promoure les reformes en establiments. «Si tinguéssim més facilitats, no ens sentiríem ciutadans de segona, sinó de primera», conclou Anna Esquirol.