ERC proposa un conjunt de mesures per millorar la seguretat a la ciutat

El govern vol impulsar 45 projectes amb una inversió de 30 milions d’euros per aquest mandat
9 de noviembre de 2021
La commemoració del Dia contra la violència masclista vol posar el focus en els joves
10 de noviembre de 2021

ERC proposa un conjunt de mesures per millorar la seguretat a la ciutat

Xavier Corbera i Montse Soler durant la roda de premsa. / M.C.

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha posat sobre la taula un conjunt de propostes per tal de millorar la seguretat a la ciutat, coincidint amb alguns incidents que s’han produït darrerament, especialment l’assassinat d’un comerciant local.

El portaveu de la formació política, Xavier Corbera, ha reconegut que no és una situació aïllada de Rubí, sinó de tot l’entorn, però acusa el govern local de no actuar en les darreres dècades en aquest àmbit: “La deixadesa de Rubí en els darrers 20 anys fa que el punt de partida per millorar la situació sigui molt pitjor que en altres ciutats”.

També ha acusat l’executiu local de fer “política d’aparador” i de no destinar els recursos i esforços necessaris més enllà d’accions “superficials”, i ha tornat a carregar contra l’alcaldessa pel que considera una “falta de lideratge”.

Transformació als barri

El portaveu republicà ha lamentat la gestió que s’ha fet en els darrers anys de la Policia Local de Rubí i ha assenyalat que cal incrementar-ne la plantilla i també els agents de Mossos d’Esquadra. En aquest darrer àmbit, ha recordat que la Generalitat està treballant per ampliar en més de 3.000 agents el cos policial, “un fet que beneficiarà Rubí”.

Més enllà dels cossos policials, Esquerra aposta per generar espais de transformació social als barris per millorar-ne la seguretat i acusa l’Ajuntament de no treballar prou en aquest aspecte: “Els barris tenen necessitats específiques i a Rubí s’ha fet molt poc en aquest àmbit”. Corbera posa com a exemple d’això la pèssima gestió dels antics cinemes, situats al barri de Les Torres: “Quants anys fa que estan tancats els antics cinemes? L’edifici ha de ser un espai socialitzador i dinamitzador del barri”.

D’altra banda, també aposta per reforçar la mediació als barris, anant a trobar l’origen dels conflictes i proposa invertir 8 milions d’euros en la compra d’habitatge i de locals comercials buits: “Moltes de les trucades a la Policia Local tenen com a origen problemes relacionats amb l’habitatge”, explica el portaveu. A més, ERC considera que cal signar convenis amb els clubs esportius i les entitats de lleure per “generar espais per a joves en risc d’exclusió” i també “millorar l’oferta educativa de cicles formatius”.

Segons ha explicat Xavier Corbera, aquestes propostes ja fa temps que s’han traslladat al govern, però lamenta que l’executiu no escolta l’oposició a l’hora de planificar les polítiques: “Ens trobem sempre un mur davant i sense consens, és la ciutat qui pateix”.