La commemoració del Dia contra la violència masclista vol posar el focus en els joves

ERC proposa un conjunt de mesures per millorar la seguretat a la ciutat
10 de noviembre de 2021
El rubinenc Michael Rahal es proclama campió d’Espanya veterà
12 de noviembre de 2021

La commemoració del Dia contra la violència masclista vol posar el focus en els joves

La regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer, i l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, durant la presentació. / M.C.

L’Ajuntament de Rubí ha presentat aquesta setmana el cartell i els actes de la commemoració del Dia internacional contra la violència masclista, que se celebra el 25 de novembre. “Imaginem un futur sense violència masclista, pot semblar una utopia, però cal pensar i treballem per aconseguir una ciutat lliure”, ha explicat l’alcaldessa, Ana M. Martínez.

La lluita contra la violència masclista és la pedra angular de la programació, que té com a cara visible un cartell elaborat per la il·lustradora rubinenca Nataxa Ruzafa amb el lema ‘Ens van voler cremar… i ens vam tornar foc’.

Un dels col·lectius als quals es vol involucrar en aquesta commemoració, com ja és habitual en els darrers anys, és el jovent: “Ens preocupen els joves, les dades són esgarrifoses i ells són i han de ser agents claus del canvi i per això cal esforçar-se”, ha explicat la regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer. En el que duem d’any, a Catalunya han assassinat 7 dones per violència masclista, hi ha més de 6.000 que han estat víctimes dins de l’àmbit de la parella i més de 1.200 han patit violència social i comunitària, de les quals gairebé 600 han estat joves menors d’edat.

Per aquest motiu, la lectura del manifest de la commemoració del Dia contra la violència masclista, que serà el 25 de novembre a les 17 h a la plaça Pere Aguilera, anirà a càrrec de l’alcaldessa i de joves de la ciutat.

Altres activitats adreçades als joves són les jornades de prevenció de les violències masclistes a Rubí, un espai de reflexió conduit per la sociòloga especialitzada en violència masclista en adolescents i joves, Carmen Ruiz, o el monòleg ‘No solo duelen los golpes’, de l’activista feminista Pamela Palenciano, dirigit als estudiants de la ciutat.

Protocol contra la mutilació genital i taller de violència contra les dones grans

Entre les múltiples activitats que s’han programat des del consistori, destaca la presentació del protocol contra la mutilació genital femenina, que tindrà lloc el 16 de novembre al matí al Castell, o la presentació de les conclusions del taller de violències masclistes contra les dones grans, el 15 de novembre a les 18 h al Rubí Forma, i que anirà a càrrec de Drac Màgic.

També està prevista una sessió informativa per a dones d’origen estranger que treballen a la llar i fent cures perquè coneguin els seus drets. L’activitat serà el 20 de novembre en horari de matí i tarda.

PROGRAMACIÓ DELS ACTES DE COMMEMORACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA