ERC trenca el pacte de govern per la crisi interna del PSC i el desacord en el dret a decidir

Imagen noticia
L’aposta solidària d’Entreveïns passa per l’emprenedoria social
3 de abril de 2014
El rubinenc Joan Sardà, un dels protagonistes de ‘Las cartas de la Pirenaica’
7 de abril de 2014

ERC trenca el pacte de govern per la crisi interna del PSC i el desacord en el dret a decidir

Imagen noticia

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Rubí ha explicat els motius que van portar ahir a l’assemblea de militants a decidir, per unanimitat, la sortida de l’executiu local, trencant el pacte de govern amb el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), que ara queda en clara minoria. Entre aquests, Arés Tubau, portaveu d’ERC, ha assenyalat principalment la situació de paràlisi i els signes de cansament motivats per la crisi interna dels socialistes rubinencs, així com el distanciament ideològic entre les dues formacions, cada cop més evident, en relació al dret a decidir i al procés independentista.

En l’àmbit local, Tubau s’ha referit a què «les diferències entre les faccions del PSC han afectat de manera intensa el dia a dia de l’Ajuntament, fins al punt que alguns projectes han quedat paralitzats». En aquest sentit, la dirigent republicana, considera que «per falta de valentia, d’ambició o perquè altres partits tenen el seu projecte finalitzat un any abans de les eleccions, és difícil continuar transformant la ciutat en aquesta situació».

Per aquest motiu, ERC creu que «serem més útils a la ciutat, i podrem continuar tirant endavant aquests projectes, des de l’oposició, per continuar transformant la ciutat, que és el nostre principal objectiu». Entre els projectes, la dirigent s’ha referit a la transformació integral del centre de la ciutat, del Mercat Municipal o del parc de Ca n’Oriol. Tubau ha insistit que no abandonen el vaixell i que «som valents i honestos».

Pel que fa a les diferències de caràcter nacional, que també han tingut un pes específic en la decisió d’ERC de posar punt i final al pacte de govern, la portaveu republicana ha assenyalat que la postura del PSC envers el debat sobiranista i la consulta del 9 de novembre dificulta l’encaix d’ERC en qualsevol acord de govern estable amb els socialistes catalans. «ERC i PSC estan cada cop més a les antípodes pel que fa a l’horitzó nacional» ha reconegut Tubau, qui ha afegit que «nosaltres defensem la democràcia i el dret a a decidir i el nostre objectiu és l’alliberament del país, mentre que el PSC s’afanya, cada cop més, a negar més el dret a decidir».

Tot i la sortida del govern, Tubau, que ha comparegut davant els mitjans acompanyada pel president de la secció local d’ERC, Víctor Garcés, i el regidor Martí Pujol, ha reivindicat la feina feta per la formació, des que al 2003 va signar el pacte de govern amb el PSC, acord que han anat revalidant en els posteriors mandats. «Som partícips de la transformació important que ha patit la ciutat durant aquests anys», ha dit la dirigent republicana, qui s’ha referit a actuacions com la implementació de l’illa de vianants, la remodelació de la plaça Guardiet, la rehabilitació d’El Celler, la inclusió del Pinar en el projecte de la Llei de Barris, l’aposta pel comerç local o l’impuls per fer arribar les noves tecnologies a tota la ciutadania, entre altres.

Segons Esquerra, dimarts van informar a l’alcaldessa, Carme García, que en aquests moments està de viatge a Bulgària, que dijous l’assemblea del partit votaria la continuïtat al govern. «Estava avisada», afirma Tubau, qui ha apuntat que «ERC continuarà garantint la governabilitat en temes clau de ciutat».