El grup municipal del PSC atribueix la sortida d’ERC exclusivament a «diferències en el model identitari»

Imagen noticia
L’aposta solidària d’Entreveïns passa per l’emprenedoria social
3 de abril de 2014
El rubinenc Joan Sardà, un dels protagonistes de ‘Las cartas de la Pirenaica’
7 de abril de 2014

El grup municipal del PSC atribueix la sortida d’ERC exclusivament a «diferències en el model identitari»

Imagen noticia

El grup municipal del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) considera que han estat les diferències en el model identitari les que han motivat la decisió d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de trencar l’acord de govern entre totes dues formacions. Així ho manifesta en un comunicat emès pel grup, en el qual el govern del PSC lamenta que «la dinàmica general del país s’imposi en el dia a dia del govern de Rubí, però respecta profundament els motius de la finalització del pacte».

En aquest sentit, els socialistes realitzen una valoració «molt positiva» d’aquest acord de govern, vigent des de l’octubre de 2011. A més, l’alcaldessa, Carme García, ha agraït la feina feta pels dos regidors d’ERC, Arés Tubau i Martí Pujol, i ha destacat «la valentia política del grup municipal d’ERC per haver assumit responsabilitats de govern en aquest mandat», malgrat estar en minoria i amb el repte d’impulsar la ciutat en el context de crisi econòmica general.

En el comunicat, el govern encapçalat per García assegura que «continuarà treballant pel benestar de la ciutat, cercant complicitats amb la resta de partits del Ple, inclòs ERC, perquè al 2015 Rubí disposi d’estabilitat social i econòmica per afrontar amb garanties el seu futur».

L\’EXECUTIVA ES DESMARCA
L’executiva del PSC, a la qual pertanyen les també membres del grup socialista Ana M. Martínez i Maria Mas, s’ha desmarcat d’aquest comunicat del govern i ha puntualitzat que el text «no ha passat per cap òrgan del partit». De fet, l’executiva local es reunirà amb caràcter d’urgència aquesta tarda per tractar la sortida d’ERC del govern.

Cal recordar que el grup socialista queda amb 8 regidors dels 25 que té el Ple, que realment són 6, dues regidores, Martínez i Mas, no tenen competències de govern ja que l’alcaldessa els hi va retirar al setembre de l’any passat fruït de les desavinences internes del partit.