ERC vol promoure l’educació emocional amb tallers per a tota la ciutadania

Imagen noticia
La seguretat ciutadana i l’aparcament, principals preocupacions dels rubinencs
21 de enero de 2019
Imagen noticia
Els agents de la Policia Local es podran jubilar als 61 anys
23 de enero de 2019

ERC vol promoure l’educació emocional amb tallers per a tota la ciutadania

Imagen noticia

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Rubí presentarà al Ple de gener, que tindrà lloc dijous de la setmana vinent, una moció en la qual proposen l’organització de tallers i cursos per treballar l’educació emocional oberts a tota la ciutadania. Segons ha explicat Sandra Casas, regidora del grup d’ERC, en l’actualitat en la majoria dels centres educatius ja es treballa l’educació emocional amb els infants, però les persones adultes no han rebut formació mai en aquest sentit.

L’educació emocional se centra en l’àmbit de conèixer i reconèixer els sentiments i les emocions pròpies i dels altres i aprendre a gestionar-les de manera correcta. Així, l’educació emocional pretén ajudar a aprendre a identificar i expressar emocions i sentiments, treballant la forma d’interaccionar amb la resta de persones.

«Persones amb un gran expedient acadèmic no sempre tenen bons resultats a nivell laboral, d’adaptació personal o social, on la intel·ligència emocional té un paper fonamental», apunta Casas.

En el mateix sentit, l’alcaldable d’ERC, Xavier Corbera, ha ressaltat que ha explicat que amb l’educació emocional es poden donar eines a la ciutadania per resoldre situacions conflictives que es podrien evitar amb valors com l’empatia o l’assertivitat i que permeten el creixement personal i alhora una millor convivència.

ERC considera que una correcta gestió dels sentiments serveix, per exemple, per millorar l’adaptació escolar, social i familiar, reduir l’ansietat i l’estrès, disminuir l’índex de violència i agressions, o rebaixar la iniciació al consum de drogues i altres addiccions.

Per tot això, els republicans volen que l’Ajuntament fomenti el coneixement de l’educació emocional amb activitats dirigides a gent adulta, famílies i gent gran, que no han tingut accés a aquest tipus d’aprenentatge.