La seguretat ciutadana i l’aparcament, principals preocupacions dels rubinencs

Imagen noticia
Veïns de Sant Jordi Parc i el Sindicat del Lloguer forcen Medasil a una negociació col·lectiva
18 de enero de 2019
Imagen noticia
ERC vol promoure l’educació emocional amb tallers per a tota la ciutadania
22 de enero de 2019

La seguretat ciutadana i l’aparcament, principals preocupacions dels rubinencs

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí ha presentat una enquesta de satisfacció ciutadana i coneixement de la ciutat corresponent al 2018, encarregat a l’empresa DYM Market Research. Es tracta d’un estudi realitzat a partir de 411 enquestes a domicili i amb un marge d’error del +/-4,92%. Les enquestes es van fer entre l’octubre i el novembre de l’any passat.

Segons es desprèn d’aquest estudi, la principal preocupació dels rubinencs està relacionada amb la seguretat ciutadana, un aspecte que li preocupa al 38,2% dels enquestats. La segona preocupació és l’aparcament, amb un 18,5%, i en tercer lloc la neteja, amb un 15,8%.

Tot i ser la principal preocupació, l’enquesta indica que els rubinencs li donen a la ciutat en seguretat una nota de 6,76. Pel que fa a la valoració de diversos aspectes, la millor nota se l’endú l’illa de vianants (6,45), seguida de la senyalització viària (6,44) i de les instal·lacions esportives (6,29).

Suspenen les activitats per a joves (4,83) i l’aparcament (3,24). En aquest aspecte, l’alcaldessa, Ana M. Martínez, subratlla que «no s’han ampliat les voreres d’alguns carrers per no treure més aparcaments», però recorda que l’índex d’aparcament de Rubí «és alt respecte altres ciutats».

El 58,9% els agradaria que Rubí fos conegut per la seva cultura, però creuen que és més coneguda per la indústria (53,8%), mentre que un 9,5% creu que la gent coneix Rubí pel seu baix nivell de vida.

Satisfacció ciutadana
Dels enquestats, el 75,2% afirma que li agrada viure a Rubí, mentre que un 15,1% es mostra indiferent i un 9,8 diu que no li agrada, unes bones dades que per l’alcaldessa són «molt importants».

Sobre l’evolució de la ciutat durant el darrer any, el 49,1% diu que està igual que fa un any, i els enquestats puntuen amb un 5,99. Pel que fa al coneixement que la ciutadania té de l’alcaldessa, el 30,7% sap dir el seu nom, el 24,6 no en sap el nom, però sí que la coneix, mentre que el 36,3 desconeix qui és Ana M. Martínez.

Sobre la ideologia dels rubinencs, el 31,9% no es pot ubicar en cap eix ideològic entre l’extrema esquerra i l’extrema dreta, mentre que el 29,2% es defineix d’esquerres.

Per últim, l’estudi reflecteix que el 24,8% dels rubinencs segueix l’actualitat de la ciutat a través de Diari de Rubí, seguit de Rubí TV amb un 10,7%.

L’Ajuntament elabora cada any una enquesta d’aquestes característiques, tot i que la del 2018 no es pot comparar amb la del 2017, ja que aquesta va utilitzar una mostra de 800 persones.