Es mantenen en alerta els plans VENTCAT, NEUCAT i INUNCAT per les males condicions meteorològiques

Imagen noticia
El cupó diari de l’ONCE reparteix 70.000 euros a Rubí
17 de enero de 2020
Imagen noticia
El Vallès demana al Ministeri d’Indústria cooperació per reimpulsar la indústria de la comarca
21 de enero de 2020

Es mantenen en alerta els plans VENTCAT, NEUCAT i INUNCAT per les males condicions meteorològiques

Imagen noticia

Les ratxes de vent podrien superar els 70 km/h avui a l’àrea metropolitana i el seu entorn
Protecció Civil manté en alerta els plans VENTCAT, NEUCAT i INUNCAT davant les condicions meteorològiques adverses que s’estan produint arreu del país. El fort vent és el principal protagonista aquest dilluns, especialment a partir del migdia, amb ratxes que rondaran els 72 km/h a l’àrea metropolitana de Barcelona i el seu entorn.

De cara a aquest dimarts, l\’episodi baixarà lleugerament d\’intensitat però afectarà el conjunt de Catalunya.

Protecció Civil recomana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l\’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. En situacions de ventada, cal seguir els consells bàsics d’autoprotecció que estan recollits al web de l’Ajuntament.

aPossibilitat de nevades a la comarc
D’acord amb les previsions emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya, també es manté l’alerta del Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT). Es preveu que el risc de precipitacions s’incrementarà a partir de la tarda a la Catalunya Central, gran part del prelitoral central i les comarques interiors de Tarragona. La cota de neu anirà pujant progressivament fins a situar-se al voltant dels 400 metres al final del dia.

Aquest dimarts al matí, el risc de nevada es limitaria al nord de Barcelona i interior de Girona, i la cota de neu augmentaria fins als 1.200 metres.

Al web municipal es poden consultar les recomanacions bàsiques en cas de nevada i baixes temperatures.