Es reobre el trànsit durant tot el dia a l’avinguda de La Llana i el passeig de La Riera

Imagen noticia
Rubí ja supera el miler de contagis per covid-19 des de l’inici de la pandèmia
31 de agosto de 2020
Imagen noticia
Ara és l’hora de l’escola
2 de septiembre de 2020

Es reobre el trànsit durant tot el dia a l’avinguda de La Llana i el passeig de La Riera

Imagen noticia

El passeig de La Riera, entre el Camí de Sant Muç i el Pont de Can Claverí i l\’avinguda de La Llana, entre la plaça de la Verneda i el pont de Can Claverí, tornen a estar oberts al trànsit durant tot el dia. D\’aquesta forma, el consistori vol facilitar als rubinencs els desplaçaments a la feina i a l\’escola.

Els dos trams de via es van tancar de forma temporal al trànsit entre les 18 h i les 23 h com a mesura excepcional mentre durés l\’estat d\’alarma per garantir el passeig segur en una zona amb espais amples. La decisió tenia en compte que la circulació de vehicles en dies laborals havia disminuït molt durant el confinament.

Àrees de convivència
L\’Ajuntament ha explicat que afronta la mobilitat dels propers mesos a través de tres fronts: el transport públic, la reconversió de vies en carrers de convivència i l\’ampliació de les voreres. Segons el consistori, s\’han convertit 4 km de carrers en àrees de convivència amb prioritat per a vianants. Unes zones on els vehicles no podem superar els 20 km/h i només poden estacionar els cotxes en els espais habilitats i senyalitzats.

D\’altra banda, s\’ha ampliat la zona dedicada a vorera al carrer de Magallanes, entre els carrers de la Plana de Can Bertran i del Torrent de l\’Alba (160 metres), i al carrer Sant Josep, entre els carrers Nou i de Sant Magí (25 metres). L\’actuació ha permès guanyar amplada a la zona destinada a la mobilitat a peu en les dues vies per poder passejar de forma segura.

Pel que fa al transport públic, RubíBus ha implantat un sistema de neteja i desinfecció diari als seus combois des del primer dia de la declaració de l\’estat d\’alarma. Mesures que s\’han incrementat a mesura que s\’ha anat recuperant el nombre d\’usuaris.