L’Ajuntament i Salut signen un conveni per millorar la coordinació de resposta al coronavirus

Imagen noticia
Rubí ja supera el miler de contagis per covid-19 des de l’inici de la pandèmia
31 de agosto de 2020
Imagen noticia
Ara és l’hora de l’escola
2 de septiembre de 2020

L’Ajuntament i Salut signen un conveni per millorar la coordinació de resposta al coronavirus

Imagen noticia

L’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, la secretària general del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Laura Pelay, i el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, han signat un conveni de col·laboració per millorar la coordinació davant la situació d’emergència sanitària provocada per la covid-19 en un context de control dels rebrots a tot el país.

Amb l’acord, les tres administracions pretenen sumar les capacitats dels serveis públics sobre els quals tenen competències per millorar la resposta conjunta a la pandèmia, especialment la capacitat de seguiment de les persones afectades i d’aïllament de la població, quan sigui necessari.

El document compromet a compartir de forma immediata les dades de les persones diagnosticades amb covid-19 a Rubí i els seus contactes per assegurar una resposta tan àgil i eficient com sigui possible per tallar la cadena de transmissió del virus.

El consistori, a través dels corresponents serveis municipals, es coordinarà amb la Secretaria de Salut Pública, el Servei Català de la Salut, els equips d’atenció primària que desenvolupen la seva tasca assistencial a Rubí i qualsevol dispositiu residencial o assistencial on hi pugui haver pacients tractats a centres d’atenció primària, com ara residències i centres comunitaris.

Els serveis municipals cooperaran en el seguiment individualitzat dels pacients i les seves cadenes de contacte i assumeixen el deure de mantenir informades la resta d’administracions. En el cas que el consistori tingués coneixement d’algun incompliment de les mesures d’aïllament o quarantena que posés en risc la salut de la població, instarà la Secretaria de Salut Pública a actuar.

El conveni té vigència mentre perduri l’emergència sanitària o com a màxim durant un any.