Espais de jocs diversos, una zona d’aigües i un bar, actuacions del projecte de millora del Parc de Ca n’Oriol

Imagen noticia
Comerç Rubí es defensa de les crítiques que titllen de masclista una campanya comercial
16 de marzo de 2018
Imagen noticia
El Ford T de bombers de Rubí no falla en la seva cita amb el Rally de Sitges
20 de marzo de 2018

Espais de jocs diversos, una zona d’aigües i un bar, actuacions del projecte de millora del Parc de Ca n’Oriol

Imagen noticia

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, ha anunciat que a l’abril s’aprovarà la primera fase del projecte de remodelació del parc de Ca n’Oriol, un espai que es vol convertir en el gran parc urbà de la ciutat i alhora en un punt de trobada i referència per a la comarca i fins i tot pel país, en paraules de la màxima responsable municipal.

La millora integral d’aquest espai, de 3,8 hectàrees, és un projecte «molt ambiciós», que contempla diverses zones de jocs per a diferents edats, un espai de bar amb pèrgola, una zona esportiva, espais per passejar i una zona d’aigües, segons ha explicat Martínez.

La primera edil ha destacat que el projecte del parc s’emmarca en la voluntat del govern de fer una ciutat més sostenible, per la qual cosa els materials que s’utilitzaran seran reciclats. El parc funcionarà amb un consum mínim d’aigua, els arbres seran autòctons i la pèrgola del bar tindrà plaques foltovoltaiques per ser més eficient. A més, el parc estarà envoltat de camins arranjats per promoure una mobilitat sostenible.

«Hem treballat molt per poder presentar aquest projecte, que aviat serà una realitat», ha apuntat Martínez, qui ha explicat que el projecte es divideix en dues fases. La primera, que és la que correspon a la part més urbana del parc, és la que s’aprovarà properament a la Junta de Govern i es començarà a executar a finals d’any.

La zona d’aigües, que serà un espai de jocs amb l’aigua com a centre d’interès, ja serà una realitat a l’estiu del 2019, mentre que la resta d’actuacions finalitzaran a finals d’any. Segons l’alcaldessa, ara s’ha començat a treballar en la redacció de la segona fase del projecte, que correspon a la part més antiga del parc.