Esquerra presenta al govern un paquet de mesures de xoc per afrontar els propers mesos

Imagen noticia
L’Ajuntament reparteix més de 10.000 mascaretes infantils
24 de abril de 2020
Imagen noticia
Els projectes de l’OSE de millora de la competitivitat empresarial es faran de forma telemàtica
28 de abril de 2020

Esquerra presenta al govern un paquet de mesures de xoc per afrontar els propers mesos

Imagen noticia

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha presentat al govern un conjunt de propostes de xoc amb la intenció d’afrontar la crisi econòmica i social dels propers mesos amb mesures de suport a les famílies, les empreses i per reforçar els serveis municipals.

En l’apartat de reducció de l’impacte de la crisi sobre les famílies, els republicans fan diverses propostes, entre les quals destaca la suspensió de les quotes dels serveis municipals no prestats, com ara les escoles bressol, de música i d’art i la creació d’una línia d’ajuts en el lloguer per a famílies afectades per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) o que puguin acreditar una reducció d’ingressos. També demana un reforç en els dispositius de teleassistència domiciliària, la dotació d’un fons d’emergència social, plans de rescat social per a persones vulnerables, estudiar la implementació d’una renda bàsica municipal i establir suports econòmics a través de xecs per gastar en el teixit comercial de Rubí. Entre les mesures proposades per atendre les famílies, hi ha la posada en marxa d’un servei d’àpats a domicili i residències que puguin estar desateses, un augment de les beques menjador, contractar personal de reforç a Serveis Socials i crear bonificacions per a les entitats i adquirir equips de protecció individual sanitaris.

Pel que fa a les mesures encaminades a l’activitat econòmica, Esquerra posa sobre la taula la necessitat de crear una línia d’ajuts en el lloguer de locals comercials i una línia d’ajudes directes per a autònoms per pal·liar els efectes del coronavirus, així com també per a empreses, comerços i entitats. La formació també creu que cal incrementar la partida de promoció del comerç local i fer bonificacions a les empreses, a més d’establir un nou calendari d’impostos i taxes. A més, aposten per crear un pla específic per als artistes i creadors locals per elaborar una programació cultural ajustada a la nova realitat.
ERC també vol que s’impulsi la realització d’un projecte de connectivitat per evitar la bretxa digital i considera que cal verificar l’estat dels punts d’aigua del municipi, el compliment de les franges de protecció, etc.