Exitós retorn de la Fira de la cervesa artesanal i el formatge després de dos anys d’absència

pere aragonès
Aragonès defensa el canvi a un govern local republicà amb la candidatura de Xavier Corbera (ERC)
16 de mayo de 2022
albert bové
Mor als 86 anys Albert Bové, una de les referències del teatre rubinenc
16 de mayo de 2022

Exitós retorn de la Fira de la cervesa artesanal i el formatge després de dos anys d’absència

Lara López


Rubí ha acollit l’esperat retorn de la Fira de la cervesa artesanal i el formatge durant aquest passat cap de setmana, després de dos anys en els quals no s’ha pogut organitzar per la pandèmia. L’esdeveniment, que ha tingut lloc a la rambla del Ferrocarril des de divendres a la tarda fins diumenge a la nit, ha arribat a la 7a edició, durant la qual milers de ciutadans de la ciutat i també d’arreu de la comarca han gaudit dels productes artesanals, música en directe i atraccions infantils.

Enguany hi han participat 16 marques de cervesa artesanal amb mirada pròpia, dues menys que en l’última edició del 2019. Quinze d’elles són de producció catalana, des de la cervesa de proximitat de Rubí (Bertus), Sant Cugat (Senglaris, L’Estupenda i Florestina), Montornès (Engorile) a altres més llunyanes com Ebrewine (Horta de Sant Joan), Quer (Berga) o Comic Beer (Cardedeu), entre d’altres. Els dos únics productors de cervesa internacionals han estat +Malta, procedent del país del mateix nom, i Juguetes perdidos (Argentina).

Hannah i Enric, de la casa Senglaris, mai es perden l’oportunitat de participar a la fira rubinenca: «Nosaltres hem posat moltes energies en vendre sobretot al Vallès. En aquest tipus de fires a la gent li agrada el producte KM 0, que sigui local». Hannah valora molt positivament la gran afluència de públic en aquest esdeveniment, i més en aquesta edició després de 2 anys on la gent tenia moltes ganes de sortir.

Senglaris va néixer el 2011 gràcies a un grup d’amics i familiars que van començar a elaborar cervesa a un molí rehabilitat a Collserola. En 2014 van moure la producció a una fàbrica externa, moment a partir del qual van anar evolucionant amb diferents tipus i temporades del producte, sempre mantenint l’esperit de «cervesa local elaborada amb amor».

D’altra banda, Maite Ramoneda i Joan Martí Ramoneda, de la cervesa Masovera (Tremp), tornen per cinquè cop a la fira. Els germans Ramoneda expliquen que trobaven a faltar el tracte amb la gent. «El públic de Rubí recordava i esperava La Masovera, molts ens han vingut a veure i provar cerveses conegudes d’altres edicions». Els trempolins estan molt contents de la resposta dels assistents i consideren que divendres i dissabte a la tarda – nit «va ser un èxit total». Dissabte a la nit van acabar tots els barrils i diumenge només els quedaven ampolles per servir al públic, a més d’haver esgotat la novetat d’enguany: la triple belga 5è aniversari.

A més de les cerveses, l’esdeveniment també va comptar amb 4 productors de formatge nacionals i internacionals i diversos estands d’alimentació que han fet parada a la nostra ciutat. La fira també ha comptat com és habitual amb diverses atraccions infantils i un ampli espai gastronòmic amb nou foodtrucks.

Els assistents han gaudit de diversos concerts dels grups locals de versions de rock Soulgarden, el blue jazz de Blue Funky Mamma i el rock alternatiu de Soak in Bleach, a més de la participació dels DJs rubinencs Azogue, Luisy Luis, DJ Red Land, DJ PD efa, DJ Juli de Alonso i DJ Sound System Swing a Ling. A més, també van participar artistes d’altres punts de Catalunya com els Tarraco Surfers, Mala Vida i els DJs Mambo Show i DJ Turtle.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES