Exposició a la Biblioteca sobre els anys 70 a través d’una revista satírica de l’època

Imagen noticia
Nova campanya d’identificació i esterilització d’animals de companyia a preus promocionals
27 de febrero de 2018
Imagen noticia
‘Bebiendo limonada’, de Yolanda Ferrer, premiat en els Premis Círculo Rojo
1 de marzo de 2018

Exposició a la Biblioteca sobre els anys 70 a través d’una revista satírica de l’època

Imagen noticia

‘Por Favor. Una mica de memòria històrica (1974-1978)’ és el títol de l’exposició que es pot contemplar fins al 21 de març a la primera planta de la Biblioteca. Es tracta d’una mostra que recull articles, dibuixos i portades d’aquesta publicació satírica que va néixer el 1974 al 1978, una època de grans canvis. A través d’aquesta exposició, es recullen esdeveniments històrics com l’assassinat del president del govern franquista, Carrero Blanco, la mort del dictador Francisco Franco o l’aprovació de la Constitució.

La inauguració de la mostra va tenir lloc el divendres de la setmana passada i va comptar amb una xerrada de Josep V. Saval, biògraf de Manuel Vázquez Montalbán i professor a la Universitat d’Edimburg; i amb Josep Martí Gómez, periodista i col·laborador de la revista ‘Por Favor’.

La revista satírica va compartir protagonisme amb altres publicacions històriques com El Jueves, El Papus, Hermano Lobo i La Codorniz, totes de sàtira política.

‘Por Favor’ va ser una publicació impulsada per Montalbán, José Ilario, Forges i Jaume Perich i hi van col·laborar figures com Juan Marsé, Maruja Torres, Josep Martí Gómez, Josep Ramoneda, Àngel Casas, Fernando Savater, Joan de Segarra, Juan José Guillén, El Cubri, Quino i Jesús Bolinaga, entre altres.

El 21 de març, al voltant de la mostra es farà a les 19 hores una taula rodona amb Jaume Parras, Joan Manuel Tresserras, Miquel Llugany i Miquel Castillo.