Nova campanya d’identificació i esterilització d’animals de companyia a preus promocionals

Imagen noticia
Jordi Turull es mostra «optimista» a Rubí sobre la possibilitat d’arribar a un acord de govern
26 de febrero de 2018
Imagen noticia
Exposició a la Biblioteca sobre els anys 70 a través d’una revista satírica de l’època
28 de febrero de 2018

Nova campanya d’identificació i esterilització d’animals de companyia a preus promocionals

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí s’ha sumat a la campanya ‘Sóc responsable’ que impulsa la Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) d’identificació i esterilització d’animals de companyia a preus promocionals.

La iniciativa pretén informar a les persones propietàries d’un gos, gat o fura de l’obligació d’identificar les seves mascotes i de la importància d’esterilitzar-les i, a la vegada, oferir-los facilitats per a dur a terme el tràmit i el tractament.

Així, FAADA estableix el preu màxim tant de les identificacions com de les esterilitzacions que poden cobrar els centres veterinaris col·laboradors durant la vigència de la campanya, que conclourà el 5 de maig.

Cal tenir en compte que la majoria dels animals de Catalunya no estan esterilitzats ni identificats. De fet, encara hi ha molta gent que pensa que esterilitzar és perjudicial per als animals o bé que no aporta cap benefici i que la identificació tampoc no és necessària, especialment quan es tracta de gats. Cada any, més de 30.000 animals són abandonats a Catalunya i la causa principal és la manca de control de la natalitat.

Per aquest motiu, FAADA impulsa aquesta campanya a preus promocionals, amb la convicció que les polítiques de prevenció són la millor eina per evitar el problema de la superpoblació.

Inscripció a la campanya
Totes les persones que tinguin un gos, un gat o una fura es poden inscriure a la campanya. L’animal ha d’estar identificat amb microxip, tal com preveu la Llei de Protecció dels Animals, i en cas que no ho estigui, serà requisit indispensable posar-l’hi abans esterilitzar-lo. La inscripció es pot fer a través de la pàgina web de FAADA fins al 5 de maig.

La identificació amb microxip i el cens municipal són obligatoris a tot l’estat espanyol. El microxip és el sistema identificatiu de l’animal i la millor garantia de poder-lo recuperar en cas de pèrdua. La grandària del microxip és similar a un gra d’arròs, s’implanta sota la pell, és indolor i innocu i dura tota la vida.

Censar l’animal també és important i obligatori. La inscripció al registre censal es fa a l’ajuntament del municipi on residim, que el dona d’alta al Registre General d’Animals de Companyia (ANICOM).