Exposició sobre la indústria aeronàutica bèl·lica a Rubí

pere soto
El guitarrista Pere Soto arrenca la nova temporada de jazz a l’Ateneu
20 de septiembre de 2022
torneig bàsquet
Èxit de participació en la VI edició del Torneig Ciutat de Rubí de Bàsquet
20 de septiembre de 2022

Exposició sobre la indústria aeronàutica bèl·lica a Rubí

Redacció

El Centre d’Estudis Rubinencs (CER) inaugurarà el 27 de setembre una exposició sobre la indústria aeronàutica de guerra a Rubí durant la Guerra Civil. La mostra s’inaugurarà a les 18 h al local que el CER té als baixos de la Biblioteca. 

Serà una mostra de maquetes d’avions de la Guerra Civil i de la indústria secreta de guerra que es va produir a les naus de l’Escardívol entre el 1936 i el 1939. La fàbrica, que estava col·lectivitzada, era el lloc on muntaven els caces russos d’aquella època, també anomenats Polikarpov I-15, que arribaven al Port de Barcelona desmuntats. Un cop muntats a la fàbrica de Rubí, es traslladaven a l’aeroport de Sabadell, sota control militar.

A la fàbrica, també es fabricaven els indicadors del quadre de control, el tren d’aterratge, la carcassa, les ales i altres peces que faltaven o que no arribaven. També es confeccionava roba pels soldats o projectils de morter.

La mostra que es podrà visitar durant els propers mesos inclou un equip de ràdio d’un caça, gorres dels aviadors, ulles i complementat amb equips de telegrafia i telefonia de l’època.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES