Fecsa Endesa desmunta una línia elèctrica aèria que discorre per Rubí

Imagen noticia
ERC acusa el govern de tancar el Punt d’Informació per satisfer C’s i el PP
22 de noviembre de 2017
Imagen noticia
Cal Fideuer, una antiga fàbrica de pastes de sopa
24 de noviembre de 2017

Fecsa Endesa desmunta una línia elèctrica aèria que discorre per Rubí

Imagen noticia

Fecsa Endesa està duent a terme des de principis de novembre els treballs de desmantellament de la línia elèctrica de 66 Kv entre la subestació de Rubí i l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Terrassa, just al límit del terme municipal rubinenc amb el de Sant Quirze del Vallès. Aquesta línia travessa les zones de la Perla del Vallès, Can Serrafossà, Can Xercavins, Sant Muç i La Llana.

Es tracta d’un total de 4.820 m de línia aèria de 3 conductors i 55 suports, tant de formigó com metàl·lics. S’estan desmuntant i retirant els conductors, aïlladors i suports i es demoliran els fonaments fins a 1 m de profunditat, omplint els forats de terra vegetal. Per últim, es replantaran les zones afectades amb plantació autòctona.

“El desmuntatge d’aquesta línia és una gran notícia per Rubí”, ha assegurat l’alcaldessa, Ana M. Martínez. “L’execució d’aquest projecte suposarà una millora paisatgística i mediambiental important, a més d’alliberar una servitud del territori que recuperarà el municipi”.

Inicialment, les obres s’havien d’executar cap al mes de maig, però aquesta és una època de l’any amb un alt risc d’incendi. Tenint en compte la naturalesa d’aquests treballs, es va considerar oportú traslladar l’inici d’aquesta actuació al novembre.

Les tasques es van iniciar amb la instal·lació de politges i proteccions, seguides del desmuntatge del conductor i dels suports de la línia, fase en la qual ens trobem a hores d’ara. Un cop finalitzats aquests treballs, s’enderrocaran les cimentacios i, per últim, es restituiran els terrenys amb terra vegetal. Es preveu que l’actuació finalitzi cap a mitjans de desembre.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *