Francesc Mauri alerta sobre els efectes del canvi climàtic en el planeta

Imagen noticia
Les escoles bressol municipals comencen avui les jornades de portes obertes
29 de abril de 2019
Imagen noticia
El Bòjum, exposat a l’Illa Diagonal de Barcelona
2 de mayo de 2019

Francesc Mauri alerta sobre els efectes del canvi climàtic en el planeta

Imagen noticia

El meteoròleg Francesc Mauri va oferir el dilluns a la tarda una conferència sobre astronomia dins del marc del curs de l’Aula d’Extensió Universitària de Rubí (AEUR). Una cinquantena de persones van assistir a la xerrada, en la qual l’home del temps de TV3 va explicar la importància de l’astronomia en l’ecosistema: «El sol és la màquina de vida, és la bomba de calor que garanteix la vida a la Terra (…) i el cel blau que veiem cada dia quan ens aixequem és l’abric natural que permet la vida, sinó durant el dia tindriem 150 graus positius i durant la nit, 150 graus negatius».

Mauri també va explicar que el canvi climàtic, provocat per la combustió dels combustibles fòssils, està provocant «un augment de la temperatura planetària que és més ràpid que el que produeix la mateixa natura i que està provocant un canvi del règim de precipitacions extremes en algunes zones del planeta», un fet que, explica, pot fer que «molts països i persones no es puguin adaptar».

D’altra banda, un grup de l’AEUR va visitar el Parlament el 24 d’abril, coincidint amb l’arrencada del tercer trimestre. La visita va incloure la història de l’edifici actual, amb el Saló de Sessions o l’Hemicicle com a espais emblemàtics. També van poder visitar les sales dels Passos Perduts, la sala de la Mesa, el saló dels Canelobres, les escalinates, etc.