El personal auxiliar de la Biblioteca demana millores laborals a l’Ajuntament

Imagen noticia
Les escoles bressol municipals comencen avui les jornades de portes obertes
29 de abril de 2019
Imagen noticia
El Bòjum, exposat a l’Illa Diagonal de Barcelona
2 de mayo de 2019

El personal auxiliar de la Biblioteca demana millores laborals a l’Ajuntament

Imagen noticia

El personal tècnic auxiliar de la Biblioteca de Rubí ha iniciat una campanya de protesta per reivindicar millores en les seves condicions laborals. Es tracta de treballadors que depenen de l’Ajuntament de Rubí i que treballen al costat del personal bibliotecari de la Diputació de Barcelona.

En una nota de premsa, els treballadors afirmen que «l’Ajuntament ha demostrat reiteradament un profund desconeixement de les funcions de les biblioteques públiques i de les tasques del seu propi personal». Reivindiquen que la seva tasca és «imprescindible» per oferir tots els serveis que ha de prestar una biblioteca.

Els treballadors, que recorden que la biblioteca és el servei més ben valorat de la ciutat, segons una enquesta encarregada per l’Ajuntament, subratllen que la Mestre Martí Tauler és l’única biblioteca de la ciutat, un fet que fa que suporti una gran càrrega de feina. A Sant Cugat, per exemple, hi ha tres biblioteques, tot i que cal destacar que té 15.000 habitants més que Rubí.

El personal tècnic auxiliar explica que entre les seves tasques diàries hi ha la d’atendre les 900 persones que assisteixen de mitjana a l’equipament, que suposen un gran ventall d’edats, caràcters, procedències i necessitats.

Per tot plegat, el col·lectiu reivindica que se li reconeguin «les especificitats lligades al lloc de treball», que ja fa anys que reivindiquen.

A banda d’això, també fa temps que el personal bibliotecari demana més personal per donar resposta a l’horari d’obertura. Actualment, els treballadors lamenten que la situació actual provoca que el personal tingui «horaris irregulars, difícils de conciliar amb la vida familiar i personal».

Per tal de fer visibles les seves reivindicacions, els treballadors han elaborat una guia bibliogràfica sota la premissa ‘Ens han oblidat, ignorat, ningunejat i també estafat’. En aquesta guia es poden trobar títols com ara ‘Gran recull de mentides il·lustrades, ‘La deuda’, ‘El llop fa vaga’ o ‘Los impostores’.