Gent de Rubí enamorada de la terra, persones anònimes que vetllen pel medi ambient

Imagen noticia
La rehabilitació del Casino respectarà la història de l’edifici i el seu caràcter plurifuncional
9 de abril de 2018
Imagen noticia
Antoni García tornarà a ser el candidat de Veïns per Rubí el 2019
11 de abril de 2018

Gent de Rubí enamorada de la terra, persones anònimes que vetllen pel medi ambient

Imagen noticia

A la nostra ciutat hi ha molta gent anònima que vetlla pel medi ambient des de diferents àmbits. Amb l’objectiu de reconèixer la feina que fan, l’activitat ‘Parlant de la terra’, que dona el tret de sortida a la programació per celebrar el Dia de la terra a la ciutat, inclou aquest any l’apartat titulat ‘Gent de Rubí enamorada de la terra’.

Segons ha explicat el regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez, «cal donar a conèixer la important tasca que fan amb l’objectiu que altres rubinencs i rubinenques es contagiïn d’aquest esperit».

Parlant de la Terra, que tindrà lloc aquest divendres a les 18 hores a la Biblioteca, inclou altres xerrades i propostes com el paper de les abelles en el manteniment de la biodiversitat o el reciclatge artístic, en el qual dos artistes rubinencs explicaran i mostraran la seva obra a partir de la utilització de material reciclat.

Enguany la programació del Dia de la Terra, un esdeveniment lúdic i divulgatiu amb el qual es vol reforçar el vincle de la ciutadania amb el seu entorn natural, inclou una quarantena d’activitats i girarà al voltant de la gran quantitat de persones i associacions locals que s’esforcen per cuidar el planeta. En l’organització de les activitats s’han implicat 12 entitats, 9 productors agrícoles, apícoles i agraris, 4 comerços, 7 establiments restauradors i 9 artistes.

L’activitat central arribarà el dissabte 21 d’abril amb la Fira de la Terra, que enguany es realitzarà a les places Pearson i de la Nova Estació. Però des de divendres i fins al dia de la fira s’han organitzat altres activats com un taller de música reciclada, un itinerari pels torrents de Rubí, el curs de cuina: de l’Hort a taula, l’Ecobodum: hort en família i apicultura i un ecotaller sobre cosmètica familiar. També s’han organitzat cinc visites a masies i jornades de natura a l’entorn de la Font de Sant Muç i de Can Moritz.