Comencen a executar la primera fase de la xarxa ciclista de la ciutat

Imagen noticia
La rehabilitació del Casino respectarà la història de l’edifici i el seu caràcter plurifuncional
9 de abril de 2018
Imagen noticia
Antoni García tornarà a ser el candidat de Veïns per Rubí el 2019
11 de abril de 2018

Comencen a executar la primera fase de la xarxa ciclista de la ciutat

Imagen noticia

Dos dels quatre projectes que integren la primera fase de la xarxa ciclista de Rubí ja estan en marxa, segons ha anunciat l’Ajuntament. El recorregut, amb una longitud aproximada d’11,5 quilòmetres, unirà el polígon de La Llana amb l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), passant per diferents indrets del municipi.

Un dels projectes que ja s’està executant és el d’arranjament del camí del torrent dels Alous i les connexions amb el parc de Ca n’Oriol. Les obres es van iniciar el 15 de març i tenen una durada prevista de quatre mesos. Artea Mediambient SL és l’empresa encarregada de dur a terme els treballs, amb un pressupost de 92.181,02 euros. L’actuació es divideix en tres trams: entre el parc de Ca n’Oriol i el carrer Leonardo da Vinci, entre aquesta via i el torrent dels Alous i un darrer tram en zona verda entre els carrers Pontevedra i Palència.

També està en marxa el projecte de millora de la mobilitat de vianants i de bicicletes entre la urbanització de Can Sant Joan, el torrent dels Alous i l’estació d’FGC, que va començar la setmana passada. El traçat es desenvolupa en dos trams: un primer segment en zona verda a través del torrent dels Alous fins a arribar al parc existent vinculat a la urbanització de Can Sant Joan; i un segon tram que s’inicia a la confluència de la BP-1503 amb el carrer Marconi, que discorre per la vorera fins a enllaçar amb el parc de la urbanització de Can Sant Joan i connecta amb el parc de la Pau i la Natura per acabar enllaçant amb la rambla del Ferrocarril. Les obres, també amb una durada prevista de quatre mesos, les duu a terme Hercal Diggers, SL per un import de 113.182,78 euros.

Durant la segona quinzena d’abril, l’Ajuntament impulsarà el projecte d’arranjament del camí de Can Tiraïres i les seves interseccions, que realitzarà Catalana d’Inversió i Construcció 3, SL (CIC3) amb un pressupost de 75.721,93 euros i un termini d’execució aproximat de tres mesos. L’actuació contempla l’arranjament dels camins de la zona boscosa de Can Tiraïres (entre el carrer Àlaba, la C-16 i el carrer Mallorca), Ca n’Oriol i la zona est de la C-16.

Finalment, a la quarta fase, l’empresa Jordi Riera SL durà a terme, el segon semestre d’aquest any, el projecte de xarxa de carril bicicleta entre el pont de La Llana i la connexió amb la serra de Cantallops.