Gots reutilitzables i retornables, durant la Festa Major 2018

Las Migas: Sabor mediterrani amb aroma de flamenc
27 de junio de 2018
Imagen noticia
L’Antonio José més emotiu, a l’espectacle inaugural
29 de junio de 2018

Gots reutilitzables i retornables, durant la Festa Major 2018

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí tornarà a repetir l’experiència que ja va impulsar l’any passat de promoure l’ús de gots reutilitzables.

L’objectiu d’aquesta mesura és sensibilitzar la ciutadania sobre la gran quantitat de residus que es generen en actes de gran format, com és el cas de la Festa Major, i intentar reduir l’impacte ambiental.

El got, que serà lliure de bisfenol -un producte químic utilitzat per fabricar plàstics i que genera controvèrsia- es podrà adquirir als bars per 0,50 euros. La ciutadania també pot optar per portar el seu got reutilitzable des de casa sempre que sigui de la mateixa capacitat que el got oficial, de 300 ml.

En aquesta ocasió, els gots també seran retornables i es podran portar en un espai habilitat a l’Escardívol per tal de rebre el reintegrament de l’import. «Amb aquesta mesura pensem que reduirem més la generació de residus. L’any passat, molta gent es va oblidar el got a casa i n’havia de comprar un altre, així s’acumulaven gots que no es tornaven a fer servir. Aquest any es podrà retornar i recuperar els diners i l’endemà tornar-lo a comprar», ha explicat el regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez. Al final, l’objectiu és minimitzar la producció de residus. Es calcula que l’ús d’aquests recipients ajuda a estalviar 77.000 gots compostables en forma de residus, que és el que es va generar fa dos anys.

També es podran comprar portagots amb pinça per 0,50 euros i una cinta per un euro. A més, tant a l’Escardívol com a l’espai Salvador Allende hi haurà punts d’aigua per netejar els gots.