Homenatge de Rubí als centenars de víctimes de la rierada de 1962

Imagen noticia
Hi ha 9 classes confinades als centres educatius rubinencs després de dues setmanes de curs
25 de septiembre de 2020
Imagen noticia
Elisa Lucas, Pere Sarrate i Adriana Gómez guanyen els concursos socials de fotos del Gra
29 de septiembre de 2020

Homenatge de Rubí als centenars de víctimes de la rierada de 1962

Imagen noticia

La ciutat de Rubí va homenatjar aquest divendres les víctimes de la tragèdia del 25 de setembre de 1962, quan l\’aigua es va endur el barri de l\’Escardívol i centenars de vides humanes.

Fins ara, l\’homenatge es feia al barri 25 de Setembre, però a causa de la situació sanitària, es va replantejar el format i es va fer un acte al Celler, on van poder assistir una seixantena de persones. L\’homenatge va arrencar amb la projecció de l\’audiovisual \’Testimonis de la rierada 25-S\’, seguit d\’una lectura dramatitzada d\’un fragment del llibre \’El hijo del aguacero\’, de Josep M. Riera, i de la interpretació de dos ballarins de l\’Escola 8 Temps.

L\’alcaldessa, Ana M. Martínez, va recordar amb emoció la tràgica nit i va lloar l\’esperit de superació que va impregna la vila durant les setmanes posteriors a la tragèdia: \»Els veïns i veïnes de Rubí van entendre que el suport mutu, la solidaritat i saber sumar esforços era l\’única manera de fer que la ferida es trenqués\». La primera edil també va voler traçar un paral·lelisme amb aquella història i la situació actual: \»Espero que la ciutat sàpiga també sobreposar-se avui a la pandèmia, a través de l\’ajuda mútua i la solidaritat\».