Taller d’estimulació cognitiva online per a persones afectades per càncer de mama

Imagen noticia
Hi ha 9 classes confinades als centres educatius rubinencs després de dues setmanes de curs
25 de septiembre de 2020
Imagen noticia
Elisa Lucas, Pere Sarrate i Adriana Gómez guanyen els concursos socials de fotos del Gra
29 de septiembre de 2020

Taller d’estimulació cognitiva online per a persones afectades per càncer de mama

Imagen noticia

L’Associació Vallès d’Amics de la Neurologia (AVAN) ha posat en marxa un taller online gratuït d’estimulació cognitiva per a persones afectades per càncer de mama. Entre el col·lectiu de persones afectades per aquesta malaltia ha augmentat la preocupació per la pèrdua de memòria, que té una relació directa segons alguns estudis amb el tractament farmacològic per tractar la malaltia.

Segons ha explicat AVAN, les persones afectades per càncer de mama poden tenir dificultats per fer dues tasques de forma simultània, poden trigar més estona en fer algunes feines, poden tenir problemes per recordar cites o per aprendre coses noves i poden experimentar problemes de lectura. Tot plegat repercuteix de forma directa sobre la seva qualitat de vida especialment quan s’han de reincorporar al món laboral.

El taller que ha organitzat AVAN està conduit per un neuropsicòleg de l’entitat i consisteix en un entrenament combinat, en el qual s’empraran exercicis amb diferents tècniques i estratègies per optimitzar els recursos cognitius existents i minimitzar els errors. Consta de 10 sessions grups i dues individuals i s’ofereixen dos dies i horaris disponibles. El curs començarà a principis del mes d’octubre i per inscriure’s cal trucar al 93 715 64 85 o escriure un correu electrònic a l’adreça [email protected]