Homenatge del Casal de la Gent Gran a Dolors Mumany i Leandre Pons

Imagen noticia
Millorar l’accessibilitat, mantenir el bosc i ampliar-lo, algunes propostes ciutadanes pel parc de Ca n’Oriol
7 de noviembre de 2018
Imagen noticia
Fotodenúncia
9 de noviembre de 2018

Homenatge del Casal de la Gent Gran a Dolors Mumany i Leandre Pons

Imagen noticia

Els rubinencs Dolors Mumany i Leandre Pons han estat homenatjats per l’Associació del Casal de la Gent Gran, l’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya. Cada any, l’entitat local tria dues figures destacades de la seva història -persones que hagin col·laborat amb l’associació- i els dedica un homenatge al casal, situat al carrer Magallanes.

L’acte va consistir en una presentació de la vida i fets dels dos protagonistes i l’entrega de plaques i obsequis tant per part de l’entitat com de les dues administracions. “Aquest és un homenatge pel bé que feu al Casal i a la vostra vida, sou un exemple a seguir”, va dir el president de l’Associació Casal de la Gent Gran, Jordi Canal.

Dolors Mumany, nascuda el 1928 a Rubí, es va formar en Comerç i Comptabilitat i va treballar a una empresa elèctrica de Rubí fins que es va casar. Després de tenir dos fills va iniciar una correspondència amb l’escriptora Olga Xirinacs, que la va animar a fer un curs de català. Al voltant del 1979 va aconseguir el títol de mestra i va començar a treballar, primer a l’Escola Montserrat i després al Regina Carmeli. Va escriure el llibre ‘Entre Verdaguer i el Palau Nacional’ i actualment escriu articles pel butlletí del Casal.

Pel que fa a Leandre Pons, va néixer el 1932 a Barcelona on va cursar el Batxillerat. Tot i que va començar Medicina va acabar sent titulat en Peritatge Professional Mercantil i posteriorment en Magisteri. Va treballar al Liceu Politècnic, on va conèixer la seva dona i va venir a viure a Rubí.

A l’acte hi va assistir l’alcaldessa, Ana M. Martínez, que va destacar el fet que els dos homenatjats fossin mestres: “Per les vostres mans han passat moltes personetes de la ciutat i han gaudit del regal que fan els professors cada dia, que és ensenyar allò que han après”.

A més, la màxima responsable municipal va demanar a la Generalitat que millori la imatge exterior del casal: “Des de l’Ajuntament si cal, podem ajudar, perquè l’edifici per fora fa una mica de pena”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *