Homenatge del Casal de la Gent Gran a Dolors Mumany i Leandre Pons

Imagen noticia
Millorar l’accessibilitat, mantenir el bosc i ampliar-lo, algunes propostes ciutadanes pel parc de Ca n’Oriol
7 de noviembre de 2018
Imagen noticia
Fotodenúncia
9 de noviembre de 2018

Homenatge del Casal de la Gent Gran a Dolors Mumany i Leandre Pons

Imagen noticia

Els rubinencs Dolors Mumany i Leandre Pons han estat homenatjats per l’Associació del Casal de la Gent Gran, l’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya. Cada any, l’entitat local tria dues figures destacades de la seva història -persones que hagin col·laborat amb l’associació- i els dedica un homenatge al casal, situat al carrer Magallanes.

L’acte va consistir en una presentació de la vida i fets dels dos protagonistes i l’entrega de plaques i obsequis tant per part de l’entitat com de les dues administracions. «Aquest és un homenatge pel bé que feu al Casal i a la vostra vida, sou un exemple a seguir», va dir el president de l’Associació Casal de la Gent Gran, Jordi Canal.

Dolors Mumany, nascuda el 1928 a Rubí, es va formar en Comerç i Comptabilitat i va treballar a una empresa elèctrica de Rubí fins que es va casar. Després de tenir dos fills va iniciar una correspondència amb l’escriptora Olga Xirinacs, que la va animar a fer un curs de català. Al voltant del 1979 va aconseguir el títol de mestra i va començar a treballar, primer a l’Escola Montserrat i després al Regina Carmeli. Va escriure el llibre ‘Entre Verdaguer i el Palau Nacional’ i actualment escriu articles pel butlletí del Casal.

Pel que fa a Leandre Pons, va néixer el 1932 a Barcelona on va cursar el Batxillerat. Tot i que va començar Medicina va acabar sent titulat en Peritatge Professional Mercantil i posteriorment en Magisteri. Va treballar al Liceu Politècnic, on va conèixer la seva dona i va venir a viure a Rubí.

A l’acte hi va assistir l’alcaldessa, Ana M. Martínez, que va destacar el fet que els dos homenatjats fossin mestres: «Per les vostres mans han passat moltes personetes de la ciutat i han gaudit del regal que fan els professors cada dia, que és ensenyar allò que han après».

A més, la màxima responsable municipal va demanar a la Generalitat que millori la imatge exterior del casal: «Des de l’Ajuntament si cal, podem ajudar, perquè l’edifici per fora fa una mica de pena».