Convoquen una jornada participativa sobre la reforma del parc de Ca n’Oriol

Imagen noticia
Millorar l’accessibilitat, mantenir el bosc i ampliar-lo, algunes propostes ciutadanes pel parc de Ca n’Oriol
7 de noviembre de 2018
Imagen noticia
Fotodenúncia
9 de noviembre de 2018

Convoquen una jornada participativa sobre la reforma del parc de Ca n’Oriol

Imagen noticia

El procés participatiu sobre la reforma del parc de Ca n’Oriol impulsat per l’Ajuntament inclou una jornada participativa presencial que tindrà lloc aquest dissabte al mateix parc. Segons el consistori, es tracta d’una cita oberta a tota la ciutadania, infants i adults, dissenyada perquè els assistents coneguin millor l’entorn i aportin noves idees i propostes de futur.

La jornada arrancarà a les 10 del matí i s’allargarà fins a les 18 hores i serà com un taller de treball obert dividit en diferents espais participatius repartits en diferents ubicacions del parc. La participació girarà al voltant de diferents eixos temàtics sobre els quals es recolliran les aportacions ciutadanes.

Aquests eixos seran ‘Un parc amb projecció de ciutat: Activitat i equipaments’; ‘Un parc accessible i connectat’; ‘Els valors del Parc: Paisatgístics i patrimonials’; ‘Un Parc Sostenible: Eficiència energètica i materials ecològics’; i ‘Cuidem el Parc: Civisme i convivència’.

Aquests conceptes també es treballaran a través de dues sessions dinamitzades, una al matí i una altra a la tarda. Aquí és on s’exposaran els objectius i mètodes del procés participatiu per després recollir les idees de les persones que hi participin. Les sessions estaran conduïdes per membres de la Fundació Ferrer i Guàrdia, entitat dinamitzadora del procés participatiu.

La jornada també comptarà amb diferents tallers de participació per a infants i adolescents, a càrrec del despatx d’arquitectes Urbanins, especialitzat en processos participatius infantils.

Tot això anirà acompanyat d’un seguit d’activitats pensades per a tota la família amb la intenció d’ampliar el coneixement sobre el territori.

Entre aquestes activitats, s’ha organitzat un petit recorregut per la història de Ca n’Oriol amb l’historiador local Eduard Puigventós. Es faran 4 sortides des del Punt d’Informació: a les 11, a les 11.30, a les 16 i a les 16.30 hores. També s’oferirà una fideuada popular a les 14 hores amb el ritme de Jazull Triu. Durant tota la jornada hi haurà animació, jocs i espectacles musicals per a tots els públics.

Aquesta sessió presencial de dissabte es combina amb la participació per internet a través de l’espai web Participa Rubí.