Homenatge del Casal de la Gent Gran a Teresina Rusiñol i Francisco Roig

Imagen noticia
Detingut un home que va robar en dos domicilis de Rubí la mateixa nit
6 de noviembre de 2017
Imagen noticia
Uns 400 rubinencs es concentren a l’Ajuntament reclamant la llibertat dels polítics catalans empresonats
8 de noviembre de 2017

Homenatge del Casal de la Gent Gran a Teresina Rusiñol i Francisco Roig

Imagen noticia

El Casal de la Gent Gran de Rubí va organitzar aquest dilluns a la tarda un homenatge a dues persones d’edat avançada que durant molts anys han participat i col·laborat amb l’entitat del Casal. Les dues persones que van rebre el reconeixement van ser Teresina Rusiñol i Francisco Roig, de 97 i 90 anys respectivament.

Teresina Rusiñol, germana del músic Josep Rusiñol, és filla de Rubí i va estudiar a les Escoles Ribas. Durant tota la seva vida, ha destacat per les seves habilitats en els treballs manuals, especialment en la costura, i ha estat una de les persones més actives del Casal de la Gent Gran de Rubí.

Pel que fa a Francisco Roig, nascut a Barcelona, va començar a treballar de molt petit i va esdevenir un emprenedor, aconseguint consolidar un negoci. En els darrers anys, també ha col·laborat amb el Casal i s’ha dedicat a una de les seves aficions: la mecànica.

Els dos homenatjats van mostrar la seva satisfacció i es van mostrar molt agraïts pel reconeixement.
Durant l’acte, a més de fer-los-hi entrega de diversos obsequis, es va fer un repàs de les seves vides, es va llegir un poema de Joan Maragall i hi va haver una actuació de country. A l’acte hi van assistir prop d’una vuitantena de persones.

A l’acte, hi va assistir l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, i la regidora de Serveis a les Persones, Marta García. L’alcaldessa va explicar que “tant l’envelliment actiu com la protecció de la gent gran és una prioritat, ja que és un col·lectiu que necessita acompanyament”.

També va ser present a l’acte un representant de la Generalitat, titular del centre, i el president del Casal de la Gent Gran, Jordi Canals, qui va explicar que el centre ha quedat petit i que han demanat que es pugui ampliar: “Hi ha gent en llista d’espera per fer activitats, hi ha entre 700 i 800 persones entre socis i usuaris del casal”. Tot i la demanda, Canals reconeix que “amb la crisi serà molt difícil aquesta ampliació”.

D’altra banda, el president de l’entitat anima a tota la gent gran a participar i fer activitats: “Al Casal hi ha activitats per a tothom, algunes són més dinàmiques i altres més estàtiques”.
Entre les activitats que es duen a terme des de l’entitat, destaca el ioga, el country i el grup de gospel, obert a gent de totes les edats.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *