Impulsen la Setmana de la Diversitat, per desmuntar estereotips i prejudicis

Imagen noticia
Convoquen una jornada participativa sobre la reforma del parc de Ca n’Oriol
8 de noviembre de 2018
Imagen noticia
Els èxits de l’esport rubinenc guardonats amb els premis Rubeo d’Or
10 de noviembre de 2018

Impulsen la Setmana de la Diversitat, per desmuntar estereotips i prejudicis

Imagen noticia

L’Ajuntament ha impulsat per primer cop la Setmana de les Diversitats, una programació d’activitats amb l’objectiu de combatre tot tipus d’estereotips i prejudicis i reivindicar la diversitat com un valor positiu i enriquidor de la ciutat.

La Setmana de les Diversitats s’ha iniciat amb el disseny i producció d’un videoclip del raper Jeebli, conegut per les seves lletres de denúncia contra la xenofòbia. En les darreres setmanes, joves de la ciutat han treballat en la preparació de la cançó i de la gravació juntament amb el cantant. Dimecres es va iniciar la gravació amb el jovent i dissabte s’ha programat una segona sessió de gravació de 10 a 13 hores a la plaça de Josep Tarradellas oberta a tothom.

La programació continuarà el mateix dissabte a les 21 hores, amb la representació de l’obra ‘El metge de Lampedusa’, a La Sala. El muntatge relata el drama dels exiliats que arriben a aquesta illa des de les costes africanes.

Del 12 al 16 de novembre, entre les 17.30 i les 19.30 hores, tindrà lloc la proposta ‘Mems per les diversitats’, que planteja l’humor com a eina de lluita contra el racisme. Les places del Doctor Pearson, de Catalunya i de Salvador Allende acolliran tallers de creació de mems reivindicatius, així com una exposició fotogràfica de SOS Racisme.

El 14 de novembre, de 17.30 a 20.30 hores, l’Ateneu acollirà el taller d’expressió corporal ‘Diàleg Intercultural’, on, a partir del propi cos, es treballaran prejudicis de tipus racial, de gènere i sexual, entre altres.

El dia 16, l’estació de Ferrocarrils acollirà l’activitat ‘Biblioteca Vivent’, dinamitzada per ACATHI Migració, Refugi i Diversitat LGTBI+. La proposta consisteix en una biblioteca a l’aire lliure on els llibres han estat substituïts per persones que expliquen les seves respectives històries. L’espai estarà en funcionament de 16 a 18 hores.

La Setmana de les Diversitats es tancarà el 17 de novembre amb dos espectacles didàctics. De 10 a 13 hores, la Biblioteca serà l’escenari del teatre fòrum ‘Etiquetes cap a la gent gran’, dirigit pel grup de la Xarxa Antirumors, Teatre Social Primer de Maig. Es representaran diferents escenes, en relació amb els estereotipis, prejudicis i rumors envers la gent gran.

A més, d’11 a 13 hores, l’Institut Diversitats dirigirà un espectacle de clown titulat ‘El planter antirumors’ al Mercat. En el marc d’aquesta activitat, els clients de l’equipament estaran convidats a xutar en una porteria molt peculiar.