Inauguren una placa a Les Rambles en record dels atemptats del 17-A

Repartiment de punts entre la UE Rubí i el Manlleu (2-2)
1 de marzo de 2019
Imagen noticia
Ca n’Oriol acull aquest cap de setmana la celebració del Dia d’Andalusia
5 de marzo de 2019

Inauguren una placa a Les Rambles en record dels atemptats del 17-A

Imagen noticia

L’Ajuntament de Barcelona ha inaugurat al costat del mosaic Joan Miró el Memorial per recordar els atemptats del 17 d’agost del 2017 que van causar 16 morts, entre els quals hi havia dos rubinencs, un d’ells un infant. Precisament la germana d’aquest, Mireia Martínez, ha participat en l’homenatge, criticant «el tracte institucional a les víctimes», i dient que aquestes mereixen «saber la veritat». També hi ha participat el poeta Fèlix Pons, que ha llegit un text de Federico García Lorca dedicat a Les Rambles. També s’ha recitat un poema de Salvador Espriu.

Una placa de 12 metres
L’element recordatori de l’atemptat és una placa de 12 metres de llargada incrustada a terra i que inclou una frase seleccionada entre els milers de missatges de solidaritat expressats per la ciutadania: ‘Que la pau et cobreixi, oh ciutat de pau’, escrita originàriament en àrab i que també es pot llegir en català, castellà i anglès. La frase ha estat seleccionada pels afectats a través de l’associació Unitat Atenció i Valoració Afectats per Terrorisme (UAVAT).

La inscripció està acompanyada del dibuix de Barcelona de l’artista Frederic Amat, un símbol que va fer en els moments immediatament posteriors a l’atemptat i que va cedir a la ciutat. També hi figura la data i hora exactes dels fets: ‘17.08.2017.16.50h’. La proposta ha sorgit del comissionat de Programes de Memòria i l’equip KM-ZERO.

A l’acte hi ha assistit l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la vicepresidenta del govern, Elsa Artadi, i la delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera.