«Incorporar un gos als assajos de teatre ha estat una experiència innovadora i molt interessant»

Imagen noticia
Només 15 carrers de Rubí estan dedicats a dones
30 de agosto de 2018
Imagen noticia
La Festa Major petita de Sant Roc retrocedeix fins el 1918
3 de septiembre de 2018

«Incorporar un gos als assajos de teatre ha estat una experiència innovadora i molt interessant»

Imagen noticia

El teatre ha estat sempre una de les grans passions de l’actor, director i guionista rubinenc Rubén Ferrer. Els animals són una altra de les seves motivacions a la vida. Enguany, Ferrer ha decidit experimentar i unir els dos móns. Es tracta d’una idea pionera, la incorporació d’un gos als assajos de teatre que imparteix al Casal Popular de Rubí. La iniciativa ha estat molt ben rebuda pels participants i Ferrer no ha dubtat en qualificar-la com «una experiència innovadora i molt interessant».

Segons explica el jove director, que també ha rebut formació en ensinistrament de gossos i que acaba de finalitzar un curs de teràpia assistida amb animals, el gos aporta motivació i és un facilitador dels exercicis teatrals que es realitzen. A més, també permet treballar alguns aspectes concrets d’interpretació, des de sentiments a simulacions de situacions diverses.

Les sessions han estat un èxit, per la qual cosa, el director rubinenc ja planteja de cara a la propera temporada repetir l’experiència. Ferrer fa anys que imparteix cursos de teatre per a diferents edats en espais diversos com ara el Casal Popular de Rubí, a l’escola Maria Montessori, a un centre cívic de Terrassa i un casal de la gent gran a Sabadell, entre altres. A la tardor, tornarà a oferir els cursos en alguns d’aquests espais i puntualment proposarà la participació de l’animal en les sessions.

Reactivar l’associació Rufcreacions
Entre altres projectes de futur immediat de l’actor i director rubinenc, hi ha el de reactivar els diferents projectes de l’entitat cultural de creacions escèniques i audiovisuals Rufcreacions. De fet, segons apunta el rubinenc, es vol renovar l’equip intern i fins i tot es podria canviar el nom de l’associació.

Entre els projectes de l’entitat que es volen engegar, hi ha la nova versió de l’obra ‘El timbaler del Bruc’, estrenada l’any 2016 i basada en la popular llegenda catalana. «Treballarem per canviar l’escenografia, per millorar l’aspecte musical de l’obra, amb arranjament de cançons i noves versions», explica Ferrer.

També es vol encetar una nova etapa amb el xou ‘Vuit de dos’, una proposta escènica humorística amb dos actors, que compta amb la participació del públic. L’espectacle va néixer com un monòleg l’any 2003. Fins al 2011 va girar per moltes sales i ara es vol actualitzar amb Benjamí Conesa com a nou director.
Ferrer ja treballa també en el guió d’un nou curtmetratge i continua compaginant altres feines com a actor i animador de públic en programes de televisió.