Joan Manuel Tresseras oferirà una xerrada sobre la tecnologia 5G i el Big Data

Imagen noticia
Cali y El Dandee, Bombai, Ana Guerra i Miki Núñez són els caps de cartell del Primavera Pop a Rubí
24 de febrero de 2020
Previstes tres manifestacions coincidint amb el Ple municipal
26 de febrero de 2020

Joan Manuel Tresseras oferirà una xerrada sobre la tecnologia 5G i el Big Data

Imagen noticia

L’Aula d’Extensió Universitària de Rubí (AEUR) ha organitzat una conferència per parlar de la tecnologia 5G i el Big Data, en el marc del seminari sobre noves tecnologies que l’entitat ha programat aquest semestre. La xerrada tindrà lloc el 2 de març a les 18 h a l’Ateneu i anirà a càrrec del rubinenc Joan Manuel Tresserras, doctor en Ciències de la Informació per la Universitat de Barcelona (UAB) i exconseller de Cultura de la Generalitat.

Tresserras aproparà al públic a la tecnologia 5G i tot el que comporta el seu desenvolupament i implantació. El lideratge de la xina, especialment per part de la companyia Huawei, xoca amb els gegants tecnològics nord-americans i l’administració Trump, que tenen por de quedar relegats davant el proper salt tecnològic i les seves aplicacions.

L’encreuament entre les prestacions de les xarxes 5G, l’ampliació de la capacitat i la velocitat de processament i la transmissió d’enormes quantitats de dades, la seva absorció per nous algoritmes i l’anomenada Intel·ligència Artificial, a més dels avenços en camps com els de la robòtica o la biotecnologia obren una via a la transformació radical de la vida social. Es tracta de noves tecnologies que influiran en la manera d’experimentar el món i la vida i les condicions a partir de les quals les persones creen la seva consciència.

El professor universitari planteja l’interrogant de si estem davant de l’emergència d’una nova humanitat o bé d’un salt evolutiu qualitat en el curs de l’hominització i de la tensió dialèctica entre la natura i la cultura. Ciberhumans construint universos artificials i jugant a substituir els deus construïts en el salt evolutiu anterior, i tot plegat mentre la mà de l’home col·lapsa el planeta.