Jordi Turull es mostra «optimista» a Rubí sobre la possibilitat d’arribar a un acord de govern

L’Atlètic li treu la segona posició al Juventud 25 de Septiembre
23 de febrero de 2018
Imagen noticia
Localitzat sa i estalvi el nen de 13 anys desaparegut des del 19 de febrer
27 de febrero de 2018

Jordi Turull es mostra «optimista» a Rubí sobre la possibilitat d’arribar a un acord de govern

Imagen noticia

El conseller de la Presidència cessat pel 155, Jordi Turull, va ser el convidat estrella en l’acte d’agraïment als interventors i apoderats de Junts per Catalunya (JxCat) celebrat dissabte al matí a Rubí. Turull es va mostrar «optimista» de cara a arribar a un acord amb Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) en la formació d’un nou govern de la Generalitat, una proposta que esperen presentar la setmana vinent. Des de Junts per Catalunya són conscients que han d’arribar a un acord amb les forces polítiques amb les quals comparteixen el gran objectiu: no renunciar al què va suposar l’1 d’Octubre. Segons Jordi Turull, continuen defensant de forma clara la candidatura de Carles Puigdemont com a president.

Una cinquantena de persones van escoltar les paraules d’escalf i ànim de Jordi Turull, del portaveu del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) a Rubí, Víctor Puig, i el president del partit a Rubí, Miquel Rubio, en un acte celebrat als jardins de l’Ateneu. El número 4 de Junts per Catalunya a les eleccions del 21-D va declarar que «la persistència en aquest procés ens portarà a sortir victoriosos» i va alabar com els ciutadans de Catalunya viuen i es comprometen cada vegada més amb la democràcia. El responsable de Presidència en l’anterior legislatura defensa que «el govern de Catalunya està en la dinàmica de les urnes i el govern espanyol en la dinàmica de les porres».

Per la seva banda, Victor Puig va agrair el compromís dels interventors i apoderats «no només amb el país, sinó també amb una opció política determinada» encapçalada per Puigdemont. El polític rubinenc agraeix especialment la participació de la gent en l’1-O, dia en què, considera, «vam combatre la por psicològica d’un estat repressor i vam guanyar». Des de Junts per Catalunya volen esperonar la militància i representants polítics amb un missatge de fortalesa moral davant les accions del govern central i davant el repte de la formació de govern. «La República s’ha de continuar treballant per consolidar en un futur i el que no podem fer és anar mitja passa enrere per la por a aquesta repressió», va sentenciar Puig. L’acte també va recordar els «presos polítics» i els consellers cessats i exiliats per defensar les seves idees polítiques.

Turull qualifica de «lamentable» la plantada dels fiscals a Roger Torrent
D’altra banda, Jordi Turull va declarar que l’estat espanyol segueix sense acceptar els resultats democràtics de les eleccions i posa tota mena d’impediments per la investidura de Puigdemont. «Nosaltres anem amb la gent i l’estat espanyol segueix amb el ‘a por ellos'», va afirmar Turull fent referència a la plantada de la cúpula judicial catalana el passat divendres al president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, durant un acte al Col·legi d’Advocats de Barcelona, on va fer menció als «presos polítics». Segons el representant de JxCat, l’actuació dels fiscals va ser lamentable i reivindica que els fiscals haurien de mantenir la compostura i el respecte a les institucions i a la llibertat d’expressió, més enllà de si estan d’acord o no amb un discurs».