Jornada de convivència i intercanvi entre alumnes del CEE Ca n’Oriol i de l’institut Torrent dels Alous

Imagen noticia
Trobada intergeneracional per Sant Jordi entre estudiants de La Serreta i avis
25 de abril de 2018
Imagen noticia
Tanca la fàbrica tèxtil Espona i deixa al carrer 72 treballadors
27 de abril de 2018

Jornada de convivència i intercanvi entre alumnes del CEE Ca n’Oriol i de l’institut Torrent dels Alous

Imagen noticia

Una trentena d’alumnes de secundària del Centre Especial d’Educació de Ca n’Oriol i 35 estudiants de 4t d’ESO de l’institut Torrent dels Alous han protagonitzat aquest dimecres al matí una jornada de convivència i intercanvi en aquest darrer centre, durant la qual han compartit tallers d’expressió artística i dansa, entre altres. Es tracta de la quarta i última fase d’un projecte d’interrelació entre els dos centres educatius que va néixer fa quatre anys.

Mireia Feliu, professora de música de l’institut Torrent dels Alous i Mireia Martínez, mestre i coordinadora de secundària del centre d’educació especial, han explicat que el projecte es va posar en marxa arran d’una cantada que els estudiants de 1r d’ESO van oferir a l’escola de Ca n’Oriol. L’experiència va ser tan ben valorada per l’alumnat participant que els dos centres van apostar perquè tingués continuïtat.

Així, durant els dos anys següents s’han organitzat diversos tallers, jocs, estones de convivència lliure al pati i altres activitats, totes elles vertebrades a partir d’expressions artístiques com música o plàstica. Aquest dimecres s’ha posat el punt final a la primera edició d’aquest projecte amb la matinal d’activitats.

Totes dues professores han ressaltat especialment que la iniciativa, que vol fomentar la inclusió, ha estat molt ben acollida per part dels estudiants participants, de fet la participació és totalment voluntària, i cada any s’han engrescat més joves. També coincideixen a destacar «la part humana» del projecte, ja que és una experiència molt enriquidora i positiva per l’alumnat.

En aquest sentit, Feliu explica que «tenim un mural que recull l’experiència de l’any passat, amb escrits i dibuixos fets pels alumnes on expliquen què van sentir, com ho havien passat, i és espectacular».

Per la seva banda, Martínez assenyala que pels alumnes del CEE Ca n’Oriol «és una experiència molt enriquidora, ja que poden estar un dia en un centre ordinari, passen el dia amb companys de la seva edat i gaudeixen de les activitats compartides».

L’experiència ha estat tan positiva que aquest curs s’ha tornat a posar en marxa amb alumnes de 1r d’ESO, que durant els pròxims quatre anys tindran l’oportunitat de compartir noves jornades de convivència i intercanvi entre els dos centres. L’activitat arrencarà el juny quan els alumnes voluntaris del Torrent dels Alous visitaran el CEE Ca n’Oriol per oferir una cantada.