Repunt dels accidents mortals en el Vallès Occidental durant el 2017

Imagen noticia
Trobada intergeneracional per Sant Jordi entre estudiants de La Serreta i avis
25 de abril de 2018
Imagen noticia
Tanca la fàbrica tèxtil Espona i deixa al carrer 72 treballadors
27 de abril de 2018

Repunt dels accidents mortals en el Vallès Occidental durant el 2017

Imagen noticia

Els accidents mortals a les carreteres i vies urbanes del Vallès Occidental van créixer durant l’any passat, segons les dades del Servei Català de Trànsit (SCT). Així, en el 2017 vint persones van perdre la vida en accidents que van tenir lloc a la comarca, sis més que l’any 2016. Deu d’aquests accidents mortals van tenir lloc en vies interurbanes, i els altres deu en vies urbanes.

Pel que fa a les persones ferides greus en aquests accidents, el SCT assenyala que en total 192 persones van resultar ferides de gravetat en accidents a les diferents vies de la comarca. La majoria d’aquestes, 124, van resultar ferides en sinistres ocorreguts en vies del nucli urbà.

En el cas de Rubí, on no es registrava un accident mortal des de feia tres anys, el 2017 va deixar una víctima mortal. Va ser un veí de Terrassa de 30 anys, qui va perdre la vida en un accident ocorregut a principis de novembre a la carretera B-151 al seu pas pel terme municipal de Rubí, quan la motocicleta que conduïa va sortir de la via.

La localitat amb més víctimes mortals el 2017 en vies interurbanes va ser Sant Cugat, amb tres morts. Altres poblacions on es van registrar accidents mortals van ser Castellbisbal, Cerdanyola, Ripollet, Sabadell, Santa Perpetua de Mogoda i Palau-Solità i Plegamans.

Entre les vies interurbanes amb un índex de sinistralitat més alt de la comarca, hi ha la C-1415a de Terrassa a Sentmenat, la BV-1221 de Terrassa a Matadepera, la BP-1417 de Sant Cugat a Barcelona -coneguda com l’Arrabassada- o la C-58 entre Barcelona i Cerdanyola, entre altres.

Segons el Servei Català de Trànsit, l’any 2017 es van produir un total de 220 accidents mortals al conjunt de la xarxa viària catalana, en els quals 248 persones van perdre la vida i 1.742 van resultar ferides de gravetat. Gairebé el 29% dels morts en accidents de trànsit a Catalunya van ser motoristes, mentre que els ciclistes representen el 5%.

Els principals factors concurrents en els accidents de trànsit amb víctimes van ser les distraccions, amb un repunt del 4,5% respecte del 2016.