Jornada de reflexió sobre les comunitats de veïns pel Dia Europeu de la Mediació

Imagen noticia
Èxit d’Arquers Rubí a la lliga de sala
19 de enero de 2018
Imagen noticia
El PP notifica a Jonatan Cobo i Noèlia Borque la seva expulsió provisional del partit
23 de enero de 2018

Jornada de reflexió sobre les comunitats de veïns pel Dia Europeu de la Mediació

Imagen noticia

El Servei de Mediació Ciutadana de l’Ajuntament commemorarà el Dia Europeu de la Mediació aquest dimarts amb una jornada de reflexió sobre les comunitats de veïns. La trobada tindrà lloc a partir de les 17.30 hores a l’auditori de la Biblioteca i serà presentada per l’alcaldessa, Ana M. Martínez.

Durant la sessió, l’equip de mediació de l’Ajuntament farà una exposició sobre l’activitat que desenvolupa aquest servei en relació a les comunitats de veïns. A continuació, s’obrirà una taula d’experiències on intervindrà el veïnat que ha participat en diferents processos de mediació. La jornada finalitzarà amb un teatre-fòrum a càrrec de la Xarxa Antirumors i del grup de teatre social del Casal de la Gent Gran de Rubí II.

La regidora de Serveis a les Persones, Marta García, anima la ciutadania a participar en l’espai de reflexió: “La mediació és una via diferent de resolució de conflictes que és especialment útil en l’àmbit de les comunitats de veïns”. Per García, “la mediació es basa en el diàleg, el respecte, la confiança i la responsabilitat i, si apostem per ella, ho estem fent per una ciutat sense prejudicis”.

Rubí compta des del 2007 amb un Servei de Mediació Ciutadana, actualment ubicat al carrer Maria Aurèlia Capmany, 32-34, baixos. Aquest recurs promou la gestió alternativa de conflictes mitjançant l’ús prioritari de la mediació, creant un espai confidencial i no advers en què les parts afectades puguin comunicar-se d’una manera diferent a com ho havien fet fins al moment.

Els conflictes que poden ser objecte de mediació són aquells que afecten l’ús de l’espai públic i de la proximitat veïnal, els del barri o de la comunitat, aquells entre entitats o associacions i les relacions interpersonals. No ho són, en canvi, els conflictes de tipus familiar, aquells en què no es dona la condició d’igualtat entre les parts ─com ara els casos de violència de gènere─, els conflictes que tenen l’Ajuntament com una de les parts implicades, aquells en què s’hagi iniciat un procés penal o els conflictes escolars.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *