Renoven la desena de gronxadors adaptats per a infants amb diversitat funcional

Imagen noticia
Èxit d’Arquers Rubí a la lliga de sala
19 de enero de 2018
Imagen noticia
El PP notifica a Jonatan Cobo i Noèlia Borque la seva expulsió provisional del partit
23 de enero de 2018

Renoven la desena de gronxadors adaptats per a infants amb diversitat funcional

Imagen noticia

L’Ajuntament ha començat la substitució dels 10 gronxadors adaptats per a infants amb diversitat funcional que van quedar inservibles per aquesta finalitat quan uns brètols van robar els arnesos que els gronxadors tenien per garantir la seguretat dels nens i nenes.

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, ha presentat aquest dilluns el nou model que s’ha escollit, amb una cadireta i un sistema de subjecció diferent, que no es pot treure.

Els nous gronxadors adaptats s’ubicaran als parcs infantils on fa un any es van instal·lar els altres: a les places del Doctor Guardiet, de Ramon Rossinyol, d’Onze de Setembre, de Marquès de Barberà, Nova de Can Fatjó, del Progrés, de la Constitució, Nova del Mercat i del Sol i al parc de les Olimpíades.

Martínez ha criticat durament els robatoris dels arnesos -que es van produir poc temps després de la instal·lació dels gronxadors- i ha recordat que actes com aquest “atempten contra un col·lectiu molt vulnerable, com és el dels infants amb diversitat funcional i també atempten contra la bona convivència a la ciutat”. Cal recordar que els gronxadors van costar uns 12.000 euros a les arques municipals.

Sense l’arnés de subjecció, els gronxadors adaptat són com la resta, així que es reubicaran a altres parcs i ciutats. Un d’ells, s’arreglarà amb un nou arnès i s’instal·larà al Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol, per als alumnes del centre.

Segons la màxima responsable municipal, un cop instal·lats els 10 primers gronxadors accessibles, es continuarà amb la programació prevista per intentar que totes les zones infantils de la ciutat arribin a disposar-ne d’un. Martínez ha insistit que “el govern treballa per tenir una ciutat amb igualtat d’oportunitats per a tothom” i ha recordat que l’atenció a les persones amb diversitat funcional, i en aquest cas als infants, és una de les prioritats de l’executiu local des de l’inici del mandat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *