Junts per Catalunya demana el suport de Rubí a la vaga de fam dels presos Rull, Forn, Turull i Sànchez

Imagen noticia
El Sindicat del Lloguer organitza un macroacte per plantar cara als lloguers abusius
12 de diciembre de 2018
Imagen noticia
Rubí a l’Àrea Metropolitana de Barcelona? Un debat necessari
14 de diciembre de 2018

Junts per Catalunya demana el suport de Rubí a la vaga de fam dels presos Rull, Forn, Turull i Sànchez

Imagen noticia

Junts per Catalunya a Rubí, a través de Convergència Democràtica de Catalunya, presentarà una moció al proper Ple Municipal, que se celebrarà el dijous 20 de desembre, en què demana suport a la vaga de fam dels presos Josep Rull, Joaquim Forn, Jordi Turull i Jordi Sánchez. La formació sobiranista recorda que Turull i Jordi Sànchez van iniciar el 2 de desembre una vaga de fam per denunciar «el bloqueig que el Tribunal Constitucional està imposant a l’accés al Tribunal Europeu dels Drets Humans», ja que encara no ha resolt un recurs des de fa més d’un any.

Josep Puigventós, president de l’agrupació local del partit, considera que «la duresa que comporta aquesta acció demostra la fermesa de les conviccions tant de Josep Rull, Joaquim Forn, Jordi Turull i Jordi Sànchez, com la de la resta de presos exiliats i confirma el seu compromís amb la lluita pacífica».

Per la seva banda, el vicepresident de la formació a Rubí, Ivan Vila, ha destacat que la vaga de fam és una acció pacífica que «no es fa contra ningú, sinó a favor del fet de remoure consciències i voluntats: no es busca cap tracte de favor, ni tan sols una resolució positiva dels recursos, sinó demanar que es respectin els seus drets».

Per aquests motius, proposarà al Ple municipal que doni suport a la vaga de fam dels presos en denúncia a l’actuació del Tribunal Constitucional.

També demana el suport a totes les accions judicials impulsades pels polítics a la presó per aconseguir que es revisi una presó provisional que consideren totalment injusta i es proposa que s’exigeixi al Tribunal Constitucional que resolgui els recursos d’empara presentats pels presos.

Finalment, l’acord vol fer arribar aquest posicionament al govern, al Parlament, al Congrés, al Senat, al Parlament europeu, a Amnistia Internacional i a l’Oficina de l’Alt Comissionat de l’ONU per als Drets Humans, a més del mateix TC.