L’11a edició de la Nocturna passarà pel parc de Ca n’Oriol i el torrent dels Alous

Imagen noticia
Una quinzena d’activitats per gaudir de la tercera Setmana de la Gent Gran
19 de septiembre de 2018
Imagen noticia
‘Over the limit’ explora els límits de l’esport en el documental del mes
21 de septiembre de 2018

L’11a edició de la Nocturna passarà pel parc de Ca n’Oriol i el torrent dels Alous

Imagen noticia

Pocs dies abans de l’inici de la tardor, el Centre Excursionista de Rubí i Rubí d’Arrel han tornat a presentar una nova edició de la Nocturna, una caminada que es desenvolupa durant la nit i que combina l’excursionisme amb la cultura. Es tracta d’una de les activitats més populars de la ciutat que enguany tindrà lloc el 6 d’octubre i el punt de sortida i arribada serà l’escola 25 de Setembre.

Com és habitual, la Nocturna oferirà la possibilitat de fer tres itineraris diferents, en funció de la distància. El més curt, de 6,1 km anirà pel torrent dels Alous fins a la masia de Can Sant Joan i poc abans d’arribar a l’autopista girarà cua per baixar fins a la bassa dels Alous, passar pel costat del taller de Ferrocarrils i tornar a l’escola. Pel que fa a l’itinerari mitjà, de 9,4 km, afegeix al primer itinerari el parc de Ca n’Oriol, amb la pujada al punt més alt, on hi ha la rosa dels vents. Pel que fa al recorregut llarg, passa pel camí de Can Tiraïres fins al coll de Penjallops i baixa pel costat de Font del Ferro. En general, els organitzadors destaquen que és un recorregut molt planer i accessible.

Punts d’interès
Una de les característiques més destacades de la Nocturna és que combina la caminada amb punts d’interès natural, artístic, històric o patrimonial. En aquesta ocasió, s’han previst 7 punts d’interès, entre els quals destaca un que estarà relacionat amb el centenari de l’arribada del Ferrocarril a Rubí, un punt artístic d’Oriol Marcos i Pep Borràs, o un espai on es parlarà de la font de Can Tiraïres, recentment recuperada.

Una de les novetats més destacades d’enguany, ha estat que les inscripcions s’han fet únicament a través del web www.rubicer.cat i s’han esgotat en molt pocs dies. De cada inscripció, que tenen un cost de 6 euros pels adults i de 3 euros per als menors de 14 anys, els organitzadors destinen un euro a un projecte solidari que enguany es triarà a través d’un concurs de propostes.

La Nocturna, en la qual hi col·laboren diverses entitats de la ciutat, voluntaris i l’Ajuntament, acabarà amb una festa a l’escola 25 de Setembre, on actuaran la banda Rubí Musical Segle XXI, Sergi Estella i hi haurà jocs i tallers.