La 13a Botiga al Carrer omple els carrers de la renovada illa de vianants

Imagen noticia
El Moviment per les Pensions convoca una manifestació reivindicativa
8 de junio de 2018
Imagen noticia
Primeres posicions de les colles Galzeran al concurs de Sant Feliu
12 de junio de 2018

La 13a Botiga al Carrer omple els carrers de la renovada illa de vianants

Imagen noticia

L\’illa de vianants s\’ha omplert de gom a gom aquest dissabte en una nova edició de la Botiga al carrer, la gran festa del comerç local, en la qual els comerciants van exhibir els seus productes en paradetes ubicades a la via pública. Un total de 88 establiments, a més de diverses entitats locals, van participar en aquesta 13a edició, la segona organitzada per la xarxa Comerç Rubí.

Miquel Ortuño, president de Comerç Rubí, ha valorat molt positivament tant la participació de comerços com la gran afluència de públic a la Botiga al Carrer, que té un esperit de \»fira de comerç de proximitat, promou la compra a km 0, genera ocupació i activitat econòmica, a més de fer la ciutat més amable i simpàtica\».

Els comerciants van donar a conèixer els seus productes i serveis amb l\’atractiu d\’oferir promocions variades com 2×1, descomptes especials del 20 i 50%, productes rebaixats o tallers gratuïts per potenciar les vendes. La jornada comercial va arrancar a les 10 del matí i es va allargar fins a les 21 h, en un dia ple d\’activitats amb tallers infantils, animació, actuacions musicals, exhibicions de dansa i concursos. La principal novetat d\’enguany ha estat una gimcana, els participants de la qual han entrat en el sorteig de targetes de Comerç Rubí per valor de 50 euros. Els participants van fer un recorregut per diverses paradetes del centre identificant uns símbols i, en finalitzar, van rebre merchandising de Comerç Rubí i van entrar al sorteig de les targetes.

La jornada també ha comptat amb diverses activitats d\’oci com les actuacions musicals de Tomaccos i Blues en viu, gràcies a la col·laboració amb el V Festival de Blues organitzat per la Societat de Blues de Rubí, exhibicions de ball de l\’Escola 8 Temps, Dinàmic Crescendo, el gimnàs Soul Mind Body, l\’espai familiar El Cau, Distrito 5 El Portal i la Companyia de Dansa Urbana Némesis. Des de l\’organització destaquen novament l\’èxit dels tallers infantils de creació d\’instruments, galetes, emoticones, el modelatge d\’slime, sembra de planta aromàtica, pinta cares, creació de màscares, entre d\’altres.

Les entitats també van tenir el seu espai. L\’Associació de Solidaritat i Ajuda Veïnal, Rodamons de Rubí, 4Petjades, l\’Associació Norma, l\’Associació d\’Escacs i els Amics dels Cotxes Antics són algunes de les quals han participat en un punt solidari en el qual s\’ha realitzat recollida d\’aliments en col·laboració amb Condis Mariona. A més, la perruqueria C&C Matrix va organitzar un tall de cabells solidaris per a l\’elaboració de perruques que es donaran a l\’Associació Espanyola Contra el Càncer.

El Mercat municipal, espai present en la darrera edició de La Botiga al carrer, no ha tornat a repetir la col•laboració amb Comerç Rubí. Tot i això, Ortuño afirma que la seva intenció es continuar treballant amb els comerciants del Mercat en properes edicions. Comerç Rubí continua creixent amb una xifra estable d\’associats, actualment al voltant dels 270. Els socis són majoritàriament comerciants del centre, però també d\’altres barris com Ca n\’Oriol, Monturiol – Progrés o Les Torres.