La 163a edició de la festa dels Tres Tombs tindrà lloc del 29 d’abril a l’1 de maig

rubitv primavera pop accident
ERC força la celebració d’un Ple perquè el govern expliqui el dispositiu de seguretat del Primavera Pop
20 de abril de 2022
manifestació català
Una seixantena de persones es manifesten per defensar el català
21 de abril de 2022

La 163a edició de la festa dels Tres Tombs tindrà lloc del 29 d’abril a l’1 de maig

La festa de Sant Antoni se celebrarà enguany del 29 d’abril a l’1 de maig i, després de dos anys de pandèmia, recupera els actes multitudinaris al carrer. La festa, organitzada per la Societat Sant Antoni Abat amb el suport de l’Ajuntament, s’ha fet tradicionalment a finals de gener, per la celebració de Sant Antoni, però donat que hi havia encara restriccions pel coronavirus es va decidir ajornar-la.

Els Tres Tombs tornaran amb tots els actes tradicionals, però amb alguns petits canvis respecte a edicions anteriors, com ara que genets i carruatges es concentraran i sortiran des de l’aparcament del Rubí Forma o que la benedicció dels animals es farà a l’avinguda de Barcelona, a l’alçada de la plaça del Doctor Pearson. Enguany, la banderera de la festa serà Montserrat Comellas Roura, i els cordonistes, Oriol i Sergi Cortés Comellas.

Els actes s’iniciaran el divendres 29 d’abril, a les 20 h, amb la missa solemne en honor de Sant Antoni Abat a l’església de Sant Pere.

La jornada de dissabte 30 d’abril arrencarà a les 8.45 h amb la tradicional plantada de bandera a l’Ajuntament en presència de les autoritats municipals. A les 18 h, tindrà lloc la concentració a la plaça del Doctor Guardiet, la rebuda a la banderera i als cordonistes i la baixada de bandera i, posteriorment, la cercavila amb acompanyament musical pel centre. El recorregut finalitzarà a l’Ajuntament, on es farà la recepció d’autoritats. El dia acabarà el gran concert i ball de societat a la carpa de la plaça del Doctor Guardiet a càrrec de l’Orquestra Maravella (22.45 h).

El diumenge 1 de maig arrenarà a les 8 h amb l’esmorzar del traginer al Club Petanca Les Torres, on per primer cop hi haurà barbacoes, es repartiran les racions i cadascú es farà el seu propi esmorzar. Posteriorment, tindrà lloc una cercavila musical pel centre, amb parades per casa de la família Risto Gómez, que obsequiarà amb cafès i gotes, i per la casa Bamala Royo, que obsequiarà amb coca. A les 12.30 h arribarà el moment més esperat: la rua dels Tres Tombs, que tindrà nou itinerari.

Genets i carruatges sortiran des de l’aparcament del Rubí Forma, que passarà per Les Torres, El Progrés, la Zona Mercat i de nou al centre fins a l’avinguda de Barcelona, on tindrà lloc la tradicional benedicció dels animals cap a les 13.30 h, amenitzada per la Banda Musical Rubí . XXI. Seguint el protocol de benestar animal, només hi haurà dues bandes a la rua.

La festa acabarà a les 19 h a la carpa de Doctor Guardiet amb un espectacle musical amb la Cobla Contemporània i l’Escola de Sardanes Flor de Neu.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *