Una seixantena de persones es manifesten per defensar el català

TRes Tombs 2020 El GRa
La 163a edició de la festa dels Tres Tombs tindrà lloc del 29 d’abril a l’1 de maig
21 de abril de 2022
estella i margarit
Els cantautors Sergi Estella i Roger Margarit oferiran un concert al Casal Popular
21 de abril de 2022

Una seixantena de persones es manifesten per defensar el català

Marta Cabrera

Al voltant d’una seixantena de persones es van concentrar dimecres al vespre per defensar la llengua catalana davant les darreres sentències judicials contra el català a l’escola. Fa unes setmanes, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va dictaminar que el 25% de les classes s’han de fer en llengua castellana.

La manifestació va estar convocada per l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium, el CDR i el Consell Local per la República, que de forma mensual convoquen manifestacions per defensar la independència. Aquesta vegada la temàtica central ha estat la defensa de la llengua i la concentració ha comptat amb la participació de l’actriu Carme Sansa i l’escriptor i il·lustrador local Enric Larreula.

Martí Pujol, d’Òmnium Rubí, ha explicat que cal “bandejar el pessimisme” que traspuen els estudis al voltant de l’ús social del català: “Que el català continuï viu depèn de nosaltres i de ningú més. Vindran persones d’altres països i seran benvinguts, com ho van ser els ciutadans que van arribar d’Espanya, però la nostra llengua pròpia és el català i cal que el fem servir sempre i arreu”.

Carme Sansa ha explicat que els catalans cal que comencin a conscienciar-se sobre la importància d’adreçar-se en català a tothom, independentment del seu aspecte o origen: “En part, la situació actual també és culpa nostra, perquè de seguida ens passem al castellà quan veiem que una persona no és d’aquí o que el parla amb cert accent”. L’actriu catalana també defensa que el què cal és utilitzar més el català com a llengua social: “El truc està en no deixar de parlar la nostra llengua i conscienciar molt a la ciutadania”.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES