La 21a Fira del Joc i l’Esport del Carrer prendrà dissabte la rambla del Ferrocarril

Imagen noticia
El govern demana paciència pel retard en les obres del Casino, que atribueix al Tribunal Català de Contractes del Sector Públic
17 de septiembre de 2019
Imagen noticia
Actuació musical per cloure l’exposició ‘Retrats de la posteritat’ de l’artista Miquel Mas
19 de septiembre de 2019

La 21a Fira del Joc i l’Esport del Carrer prendrà dissabte la rambla del Ferrocarril

Imagen noticia

La 21a Fira del Joc i l’Esport tindrà lloc aquest dissabte 21 de setembre entre les 17 i les 21 hores a la rambla del Ferrocarril. La proposta, organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració d’associacions i entitats locals, està adreçada a la infància i l’adolescència, així com a les seves famílies. Es tracta d’una jornada lúdica i esportiva que promou l’activitat del joc i el valor de la convivència al carrer, recupera la tradició del lleure i l’intercanvi lúdic a l’espai públic entre persones de diferents edats, cultures i capacitats.

La fira també fomenta l’activitat física saludable mitjançant l’exposició de diverses pràctiques esportives que van des del futbol i el bàsquet fins a l’atletisme, gràcies a la col·laboració de més d’una vintena d’entitats de la ciutat, entre col·lectius solidaris, entitats d’educació en el lleure i clubs esportius. «Agraïm molt la feina de les entitats esportives que ens ajuden cada any a fer aquesta fira, creiem que també és una manera de promoure l’esport com un hàbit saludable», ha explicat Martínez.

En total, les persones que la visitin hi trobaran més de 30 activitats per a totes les edats i totes les capacitats com l’espai d’experimentació per a nens i nenes de 0 a 3 anys i diverses disciplines d’esport adaptat. Com cada any, la Fira del Joc i l’esport al carrer compta amb la participació activa del Consell dels Infants i Joves de Rubí, que llegiran el manifest pel dret al joc a les 19.30 hores; i també el Consell Consultiu de la Gent Gran. Tots dos consells han preparat una gimcana que animarà als visitants a realitzar un mínim de quarte activitats per obtenir un obsequi.

A més del vessant esportiu i de joc, durant tota la tarda s’ha previst animació a càrrec de la companyia La Tal i una passejada del Bòjum i els Gegantons de Rubí.

Una de les novetats d’aquest any és que la fira serà un punt participatiu presencial dels pressupostos participatius de 2020. Els nens i nenes de 8 a 16 anys poden decidir en quines partides s’inverteixen un total de 50.000 euros que l’Ajuntament ha posat a la seva disposició. Una altra de les novetats d’aquesta edició de la fira és un ‘escape room’ que promou la prevenció de l’assetjament escolar.