La Biblioteca acull una mostra sobre el paper del criminòleg en la societat

Imagen noticia
L’AUP aposta per invertir en habitatge, verd urbà, equipaments i accessibilitat
12 de diciembre de 2017
Imagen noticia
Dejadez en la calle Mallorca
14 de diciembre de 2017

La Biblioteca acull una mostra sobre el paper del criminòleg en la societat

Imagen noticia

El Grup Fotogràfic ‘El Gra’ presenta a la Bibiloteca la mostra ‘Criminologia: una ciència enfocada a la societat’, una exposició fotogràfica que aprofundeix en el paper del criminòleg en les societats del segle XXI.

La mostra, organitzada per l’Associació Interuniversitària de Criminologia, és un recull d’imatges seleccionades durant el I Concurs de Fotografia Criminològica.

Entre aquestes, hi ha fotografies realitzades per fotògrafs experts, però també de titulats i estudiants de criminologia que volen reflectir la seva tasca professional diària en una obra fotogràfica.

La Criminologia és la ciència encarregada de l’estudi i la comprensió de la criminalitat, tant en la seva dimensió objectiva com respecte a la percepció que els ciutadans tenen d’aquesta, així com dels mecanismes de control social que són emprats per a la prevenció, el control i el tractament dels agressors i també de les víctimes. L’objectiu últim de la Criminologia és la millora de la qualitat de vida dels ciutadans, concretament a partir de prevenir les conseqüències negatives de la violència.

Així, la mostra reflecteix els elements principals del treball contemporani de la criminologia en societat, des de l’estudi i el tractament de la delinqüència juvenil fins a l’anàlisi de dades per a la prevenció del crim, passant per la defensa dels drets humans, l’anàlisi de la seguretat percebuda pels ciutadans i els seus efectes en les nostres vides, i la comparativa de dades en matèria de delinqüència violenta.

La inauguració de l’exposició, que es podrà visitar fins al 17 de febrer, serà aquest divendres 15 a les 19 hores.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *